Člověka lze při mrtvici zachránit i pouhou jehlou, zjistěte jak

Podle profesorů čínské medicíny by vám nikdy doma neměla chybět jehla. Jehla může být totiž použita k mnoha účelům, včetně záchrany vašeho života v případě mrtvice.

V případě cévní mozkové příhody začne mnoho lidí okamžitě panikařit a neví, jak svému blízkému pomoci. To je ovšem ta nejhorší věc, kterou můžeme udělat.

Důležité je zůstat v klidu a uvědomit si, že život druhého člověka nyní závisí na nás. Především je důležité s postiženou osobou nepohybovat, protože ji mohou v mozku prasknout kapiláry, které způsobují krvácení do mozku.

Postup ve 3 krocích

Připravte si jehlu, kterou si nahřejete například nad svíčkou, aby jste ji sterilizovali. Nyní jehlou píchejte vrcholky všech deseti prstů na rukou postiženého člověka.

Zde je nutná rychlost, díky které nastane okamžitý účinek. Významná je také jistá agrese a tlak, aby začala z vpichů proudit krev. Po tomto úkonu „probudíte“ pacienta zpět k životu, respektive se mu vrátí vědomí.

Další, co byste měli udělat, je masáž uší, aby do nich začala proudit krev. Masírujte tedy uši pacienta tak dlouho a urputně, dokud nezčervenají.

Třetí krok úkonu první pomoci vyžaduje zase jehlu, se kterou budete píchat do měkkých částí uší pacienta a čekat, dokud nezačnou krvácet. Tato procedura pomůže postiženému vrátit se zpět do stavu možné komunikace ústy.

Nyní čekejte na případné neobvyklé příznaky, které by vyžadovaly další „amatérskou“ pomoc (záchranná služba by již samozřejmě měla být na cestě).

Výsledky

Podle tradiční čínské medicíny se tato metoda ve 100 % osvědčila jako nejlepší možná první pomoc v případě cévní mozkové příhody.

Při tomto postupu by měl pacient přežít bez jakýchkoli mozkových poškození.

(KPa, Alternativnimagazin, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru