Doktoři ztrácejí slova: Toto koření se ukazuje jako přírodní náhrada inzulínu

Jedná o jedno z nejoblíbenějších a nejvíce využívaných koření v kulinářství po celém světě.

Dnes se začíná ukazovat, že kromě výborné chuti má i silné medicínské využití, protože pomáhá při různých zdravotních potížích.

No a poslední výzkumy navíc potvrzují, že účinkuje do velké míry i jako náhrada inzulínu při cukrovce, a to zejména tehdy, pokud se konzumuje pravidelně na denní bázi.

Účinky skořice na cukrovku

Při pravidelné konzumaci má skořice na tělo anti-diabetické efekt, kdy dochází k přirozené úpravě hladiny glukózy v krvi.

Vědci se domnívají, že látky obsažené ve skořici napodobují funkce inzulínu, který se u zdravých lidí v těle tvoří přirozeně.

Tato zjištění pocházejí od výzkumníků z Kalifornské univerzity, kteří poukazují na substanci obsaženou ve skořici, známou pod názvem metylhydroxychalcon, která má silné antidiabetické účinky a snižuje hladinu cukru v krvi.

Vysoká hladina krevního cukru je navíc i hlavní příčinou obezity a přibírání. Chcete-li zhubnout a zvýšit citlivost těla na inzulín, měli byste se snažit i zhubnout.

Kromě toho je skořice také silně protimykotická, čili potlačuje tvorbu hub a kvasinek v těle.

Jak konzumovat skořici

Doporučená denní dávka skořice při cukrovce jsou 2 čajové lžičky denně, které je vhodné si rozdělit alespoň do 2 dávek v průběhu dne.

Musí však jít o cejlonskou skořici, ne čínskou, protože ta neobsahuje kumarin (potenciálně škodlivá sloučenina pro játra a ledviny při její zvýšené konzumaci).

Zde je příklad jednoho z možných receptů. Potřebovat něj budete:

  • 1 čajovou lžičku skořice
  • 1 polévkovou lžíci ovesných vloček
  • 1 sklenici vody

Příprava a užívání

V mixéru rozmixujte všechny suroviny a tuto směs pak zkonzumujte. Dělejte si ji 2 krát denně, například na svačinu.

Konzumujte ji po dobu 15 dnů. Pak si dejte týden pauzu, protože to může ovlivnit vaši střevní mikroflóru a následně přejděte na konzumaci jednou denně.

Závěr

Tento článek samozřejmě neznamená, že můžete hned vysadit inzulín.

Během užívání skořice se musíte sledovat, měřit si pravidelně hladinu krevního cukru, a až když budou výsledky pozitivní, pak se můžete pod dohledem lékaře pokusit dávkování inzulínu postupně snižovat.

(KPa, Alternativnimagazin, Foto: AM)

Přejít nahoru