Členové Islámského státu obsadili ruský stanový tábor v Palmýře

Ruský portal vzgľad publikoval včera o 19:30 správu na ktorej zverejnil video tlačového oddelenia ISIS, agentúry al Amaq. Na tomto videu teroristi z ISIS obsadili malý stanový tábor ruskej armády.

Na videu vidieť teroristov z ISIS, ako sa prechádzajú v tábore a v stanoch, kde sa nachádza ruský vojenský materiál, vrátane nových útočných pušiek Kalašnikov, ruské knihy a bankové karty, ktoré niektorí z ruských vojakov pri evakuácii stratili. Záujemci o plné znenie článku si ho môžu prečítať tu.

Časť materiálu a bojových vozidiel je zničená, ruským vojakom sa podarilo časť materiálu zničiť, aby sa nedostal do rúk teroristov. Podľa posledných informácii teroristi útočili aj na vojenské letisko T-4, ktoré využíva štvorica ruských bojových vrtuľníkov.

Ruské Ministerstvo obrany potvrdilo, že útok teroristov na Palmýru súvisí so zastavením bojov americkej koalície pri Mosúle a Rakke. Podľa informácii ruských vojenských odborníkov členovia končiacej Obamovej administratívy nechcú reálne spolupracovať s Ruskom v boji proti teroristom.

 

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru