Již dříve trestaný uprchlík úřadům utekl a opět vraždil! Jak je to možné?

Údajný vrah Marie L. zrejme už stál pred súdom v Grécku za násilné trestné činy na ženách. Jeho grécka právnička, ktorá ho obhajovala, spoznala podozrivého, ktorý bol v roku 2014 odsúdený za vraždu na 10 rokov väzenia.

Vďaka prípadu zabitej študentky z Freiburgu, zatknutého podozrivého, 17 ročného Husseina K z Afganistanu. spoznala grécka právnička. „Áno, to je ten mladý muž, ktorého som v roku 2013 obhajovala. Nemám pochýb“, povedala právnička Maria – Eleni Nikopoulou.

Noviny Bild už predtým priniesli správu o podrobnostiach od právničky, že sa jedná o násilný trestný čin voči mladej žene na ostrove Korfu z roku 2013.

Podľa správ mal podozrivý koncom mája 2013 na gréckom ostrove Korfu 20 ročnú študentku prepadnúť a následne zhodiť zo skaly. O prípade ako prvé písali noviny Stern, ktoré tiež uviedli, že Hussein K. nadiktoval gréckym policajtom, že je z Iránu a má len 17 rokov. Tento údaj síce vzbudil veľké pochybnosti, ale Gréci mu to nemali ako vyvrátiť

V televíznej správe gréckej stanici Alfa z roku 2013, ktorá bola aj na YouTube, žena podľa nahrávky povedala: „Schmatol ma za boky a potom za nohy, zdvihol ma a prehodil cez zábradlie“.

Podľa informácii gréckych médií, žena spadla do desaťmetrovej hĺbky. Ako horolezkyňa našťastie vedela, ako si pri páde chrániť hlavu.

Polícia z Freiburgu v utorok informovala, že preveruje indície, ktoré vedú k podozrivému migrantovi z trestného činu vraždy Marie L..

Podľa informácie novín Bild bol podozrivý v stredu prevezený do väzenskej nemocnice Hohenasperg. Je to nemocnica, ktorá poskytuje zdravotnú starostlivosť všetkým väzňom v Bádensku – Wurtenbersku. Podozrivý je pod prísnym dohľadom stráže 24 hodín denne aby nespáchal samovraždu.

Nemocnica danú vec ohľadom podozrivého ani nepotvrdila, ani nevyvrátila, vyjadrila sa iba, že ohľadom väzňov nesmú poskytovať žiadne informácie.

Podmienečne prepustený na slobodu

Grécka právnička Nikopoulou sa ďalej vyjadrila, že obvinený bol v roku 2014 odsúdený na 10 rokov väzenia a zhruba po roku a pol bol na základe rozhodnutia súdu podmienečne prepustený na slobodu.

Tetovanie na tele podozrivého vidieť nemohla a ani to nevie, ako sa podozrivý dostal do Nemecka. Mladík bol umiestnený vo väznici pre mladistvých.

Rodák z Afganistanu, prišiel ako utečenec, nesprevádzaná maloletá osoba do Nemecka v roku 2015, kedy tiež uviedol, že má 16 rokov a je hlavným podozrivým za vraždu 19.ročnej študentky medicíny z Freiburgu, ktorú znásilnil a zavraždil v októbri 2016.

Zdroj: https://www.welt.de/politik/ausland/article160274346/Ja-das-ist-der-Mann-den-ich-2013-verteidigt-habe.html

(KPa, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru