Porošenkovi právníci pohrozili soudy médiím celého světa

Právníci ukrajinského prezidenta Petra Porošenka prohlásili, že přijmou veškerá opatření, aby zabránili rozšiřování kompromitujícího materiálu o jejich mandátovi. Také řekli, že jsou připraveni soudit se s médii za publikaci vyjádření poslance Nejvyšší rady Alexandra Oniščenka. O tom informuje Kyiv Post.

Kyiv Post publikuje kopii dopisu právnické společnosti Atkins Thomson. „Nám bylo přikázáno dělat vše nezbytné pro odvrácení publikací pomluv rozšiřovaných ve vysílacích a tištěných médiích panem Oniščenkem,” říká dokument.

Představitelé Porošenka také říkají, že jsou připraveni soudit se a „dovést k odpovědnosti jakýkoli vysílač v Evropě a po celém světě za vysílání těchto pomluv”. Britský žurnalista Maxim Taker 9. prosince prohlásil, že je připraven pokračovat v práci na článku o kompromitujícím materiálu Porošenka.

Řekl, že článek bude publikován v novinách The Times jen v tom případě, že dokáže podložit důkazy obvinění na adresu Porošenka.

Taker také informoval, že právníci prezidenta Petra Porošenka vyhrožují jít k soudu s britskými médii, která rozšiřovala kompromitující materiály o hlavě státu. Podle slov žurnalisty, dostal dopis, kde se ujišťovalo, že obvinění Oniščenka jsou lživá a jejich rozšiřování může poškodit reputaci ukrajinského prezidenta. 6. prosince Strana.us publikovala první část zápisů Oniščenka, který utekl ze země a sesbíral a předal USA kompromitující materiály na Porošenka.

Poslanec tvrdí, že během roku on nahrával své besedy s hlavou státu na hodinky s diktafonem. Podle informací médií, informace na ukrajinského prezidenta sestávají z několika případů. „Zaprvé, kupování hlasů poslanců na nezbytná rozhodnutí v parlamentu. Zadruhé, zajímání toků a částí byznysu ve prospěch byznysmena Porošenka. Zatřetí, rozdělování stínových divident s tím samým týmem ve sféře práce s Ukrgazdobyčej,” informuje Kyiv Post.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru