Rusko nasadilo speciální síly Specnaz v Sýrii a takhle to dopadlo

Unikátne zábery z nasadenia ruských špeciálnych jednotiek v Sýrii odvysielala televízia Rossija 1 v relácií Správy týždňa.

Na záberoch vidno prácu ostreľovačov a navádzačov, ktorí označujú ciele pre ruské letectvo. Uvidíte aj záznamy s termovíznych kamier, kde je vidieť likvidáciu teroristov ostreľovačmi.

V reportáži dostal slovo Vadim, plukovník špeciálneho útvaru ministerstva obrany: “Je na nás veľká zodpovednosť pri plnení úloh. Naši priatelia v Sýrii na nás pozerajú ako na bohov. Pretože tam kde zasiahneme, vždy nepriateľov porazíme. Pozerajú ako sa pripravujeme, ako pracujeme a my nemáme právo na omyl, vždy musíme úspešne a včas splniť úlohu”.

Vyznamenanie hrdina Ruska, ktoré dostal je zásluhou celého útvaru a to znamená, že velí tým najlepším. Za informácie o ruskom plukovníkovi, jeho pohybe, v akom aute jazdí, po akých uliciach sa premiestňuje, kedy vstáva, je rozviedka ISILu ochotná zaplatiť státisíce dolárov. No ako hovorí Vadim, “to nevie ani moja žena. Vie len, že som odišiel a že som prišiel”.

O strachu v boji hovorí: Ľudia ktorí nemali strach tu už nie sú. Nebojí sa len hlupák. Človek sa musí so svojim strachom vysporiadať a vyplniť zadanú úlohu.

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru