Smutný paradox: Dcera vysoce postaveného úředníka EU zemřela strašnou smrtí

Vyšetrovanie znásilnenia a smrti mladého dievčaťa v Nemecku z októbra tohto roku prinieslo nové zistenia. Do médií sa dostala správa o tom, že mladučké dievča bolo dcérou vysokopostaveného právnika EK a za jej smrť nesie zodpovednosť 17-ročný afgánsky imigrant.

Telo 19-ročnej študentky medicíny a dobrovoľníčky v azylovom dome Marie Ladenburgerovej našli v rieke v meste Freiburg ešte 16. októbra tohto roku. Vyšetrovanie ukázalo, že dcéra vysokopostaveného právnika Európskej komisie bola znásilnená a následne utopená.

Neskoršie vyšetrovanie smrti Marie Ladenburgerovej sa však dostalo do povedomia viacerých médií pre veľký záujem verejnosti o tento prípad a pre veľký tlak, ktorý miestni vyvíjali na políciu, aby čím skôr našla vinníka. 68 detektívov vyspovedalo 1400 potenciálnych svedkov a následne, ako polícia oznámila uplynulú sobotu na tlačovej konferencii, výsledkom je zatknutie 17-ročného imigranta.

Zadržaný muž nebol menovaný, avšak zistilo sa, že do Nemecka prišiel len nedávno z Afganistanu, konkrétne v roku 2015 ako žiadateľ o azyl. Polícia povedala, že muž už mal zápis v registri trestov za “nelegálny vstup” do krajiny a až po svoje zadržanie žil s miestnou nemeckou rodinou, ktorá sa ho ujala.

Pri pátraní po podozrivom polícia postúpila všetky dostupné vzorky z miesta činu laboratóriu. Ukázalo sa, že vlasy nájdené v kríku na mieste činu patrili podozrivému. Taktiež sa v blízkosti našla šatka patriaca obeti a zdemolovanný bicykel. Na oboch predmetoch bola vzorka DNA patriaca podozrivému.

Polícia neuviedla, či Maria Ladenburgerová mala predtým nejaký vzťah s týmto migrantom, alebo či ho stretla v azylovom domove, kde robila dobrovoľníčku.

Médiá však upriamili pozornosť na otca usmrteného dievčaťa, ktorý je vysokopostavený úradník v rámci EÚ. Pôsobí ako právnik Európskej komisie, ktorá je notoricky známou pre podporu masovej migrácie. Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung uviedol, že dievča bolo pre otca “lúčom slnka” a rodina dievčaťa prosí všetkých spolusmútiacich, aby namiesto zasielania kondolenčných kvetov poslali peniaze bangladéšskej katolíckej cirkvi.

Starosta Freiburgu Dieter Salomon pochválil políciu za skoré vyriešenie prípadu a zajatie útočníka, avšak varoval pri tom miestnych, aby nespájali znásilnenie a vraždu s imigračným statusom vraha. Salomon, ktorý pôsobí v Strane Zelených, povedal: “Je dobré, že polícia pracovala na tejto tak krutej a hroznej vražde tak rýchlo… No ľudia by nemali využiť pôvod vraha na generalizovanie o migrantoch, ale hľadieť na to ako na izolovaný prípad.”

Polícia z Baden-Württembergu teraz vyšetruje, či ich zadržaný má niečo spoločné aj s predošlým znásilnením a vraždou v danej oblasti. Miestna obyvateľka, ktorú polícia uvádza iba ako Carolin G. zmizla začiatkom tohto novembra počas toho, ako si šla zabehať. Neskôr ju našli taktiež znásilnenú a zavraždenú.

(KPa, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru