Uprchlík z Afriky zapálil na ulici v Německu svoji ženu

V nemeckej obci Kronshagen 41-ročný muž zapálil svoju 38-ročnú manželku. Žena utrpela popáleniny na celom tele, ktorým následne v stredu večer v nemocnici podľahla. Útočníka, ktorý pochádzal z Afriky a v Nemecku žil už dvadsať rokov, polícia krátko po čine zatkla. Informáciu zverejnil server Echo24.cz s odvolaním sa na agentúru DPA.

Muž polial v stredu svoju manželku dosiaľ neznámou tekutinou na chodníku pred klinikou obce neďaleko mesta Kiel. Žena sa z miesta snažila utiecť. Dostala sa na druhú stranu ulice, kde jej pomohli okoloidúci, ktorí uhasili plamene. Tento hrozný čin videlo až 20 svedkov.

Podľa policajného hovorcu bolo telo ženy po útoku v tak hroznom stave, že nebolo možné rozoznať, či ide o muža alebo ženu.

Dvojica mala dve deti vo veku tri a sedem rokov, ktoré úrady umiestnili do náhradnej rodiny.

Podľa zverejnených informácií páchateľ pochádzal z Afriky, konkrétne z Toga. Server Kieler Nachrichten uvádza, že muž prišiel do Nemecka pred dvadsiatimi rokmi, kde získal trvalý pobyt. O tom, či žena bola tiež z Afriky, médiá neinformujú.

Informovanosť nemeckých médií

Český server upozorňuje, že v Nemecku v posledných dňoch prepukla výrazná verejná diskusia o informovaní tamojších médií ohľadne kriminality migrantov. Televízia ARD totiž neinformovala, že na západe Nemecka afgansky prisťahovalec znásilnil a zavraždil miestnu študentku Máriu Ladenburgerovú, ktorá sa vo svojom voľnom čase venovala pomoci utečencom. Mladá žena bola dcérou významného advokáta, ktorí úzko spolupracujú s Európskou komisiou.

Medzi najnovšie informácie patrí zadržanie 31-ročného utečenca z Iraku, ktorý je podozrivý zo sexuálne motivovaných útokov na dve čínske študentky.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru