WikiLeaks udělal vtipnou nabídku Obamovi, že mu pomůže prověřit CIA na důvěryhodnost

WikiLeaks nabídl Baracku Obamovi pomoc s prověrkou pravosti závěrů americké rozvědky, podle nichž Rusko organizovalo únik elektronické korespondence demokratů, aby zasáhlo do voleb v USA a kromě jiného pomohlo Donaldu Trumpovi stát se prezidentem, uvádí The Independent.

Zástupci webových stránek také uvedli, že teprve po jejich procedurách prověrky pravosti bude možné považovat závěry tajných služeb za důvěryhodné.

Webové stránky WikiLeaks nabídly pomoc americkému prezidentovi Baracku Obamovi s prověrkou pravosti závěrů tajných služeb USA o tom, že za únikem korespondence, vzniklé následkem hackerského útoku na elektronickou poštu demokratů, stálo Rusko, uvádí The Independent.

Na své stránce v Twitteru WikiLeaks uvedl, že teprve po jeho procedurách prověrky pravosti bude možné považovat závěry tajných služeb za důvěryhodné. Britský The Independent připomíná, že během tohoto léta WikiLeaks uveřejnil korespondenci národního výboru Demokratické strany USA a také předsedy volebního štábu Hillary Clintonové Johna Podesty.

V sobotu bylo uveřejněno, že Federální úřad pro vyšetřování a ředitel Národní rozvědky USA souhlasili se závěry CIA, podle nichž Rusko zasahovalo do prezidentských voleb v Americe zčásti proto, aby pomohlo Donaldu Trumpovi zvítězit. Již před tím zakladatel WikiLeaks Julian Assange v interview pro RT řekl, že elektronická korespondence demokratů nebyla získána od Moskvy, píše The Independent.

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru