CNN: Kdo bude vládnout po zavraždění Trumpa 20. ledna?

Moderátoři stanice CNN se zabývali pravděpodobnými kandidáty na dočasný výkon pravomocí amerického prezidenta v případě smrti Donalda Trumpa.

CNN prokázala přinejmenším špatný vkus, když dovolila svým moderátorům v přímém vysílání hovořit o důsledcích smrti zvoleného přrezidenta Donald Trump v důsledku hypotetického atentátu ve Washingtonu, DC v den inaugurace 20. ledna, uvedla rozhlasová stanice WDBO, která vysílá na Floridě.

Rozhlas a řada amerických internetových webů obrátily pozornost na část vysílání CNN z 18. ledna, kdy moderátor Wolf Blitzer zadal téma k posouzení takto: „Co když nového prezidenta a jeho zástupce odstraní první den (jejich práce)?” Následně Blitzer a moderátor Brian Todd předložili řadu možných kandidátů na dočasný výkonu prezidentských pravomocí: současného ministra Johna Kerryho, předsedu Sněmovny reprezentantů Paula Ryana, a dokonce i náměstka ministra zahraničí pro politické záležitosti Thomase Shannona.

Jak zdůraznil WDBO, hlavní závěr debaty na CNN byl, že při nejhorším možném scénáři událostí zůstane moc ve Spojených státech dočasně či nepřímo v rukou odcházející administrativy Baracka Obamy.„Teď se hodně mluví o násilných protesty ve Washingtonu den inaugurace, a hrozby fyzického násilí vůči Trumpovi. Vzhledem k této situaci, čím se zabývá CNN? Nezodpovědnou žurnalistikou, ukazuje špatný vkus, anebo je plně oprávněna?” klade rétoricky otázku radiostanice.

WDBO nevyloučil, že taková zpráva by mohla být jakýmsi druhem pomsty CNN vůči Trumpovi, protože ji veřejně ponížil, když jejímu novináři popřel právo klást otázky při své první velké tiskové konferenci. Republikán tak reagoval na zveřejnění CNN o údajném shromažďování špíny na miliardáře Moskvou.

Vývod rozhlasu je pravděpodobnější, je opravdu nevkusné se zabývat nicméně lze poznamenat, že americký kult násilí a zbraní vedl k dlouhé tradici Spojených států, že jejich se prezidenti a političtí lídři se stávají terčem pokusů o jejich zabití, a mnohdy úspěšných.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru