Hillary Clintonová prý zvažuje kandidaturu na starostu New Yorku

Bývalá americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová zvažuje kandidaturu na starostu New Yorku, uvedly noviny New York Daily News s odkazem na svůj vysoce postavený zdroj.

Podle zdroje publikace Clintonová nevyloučila možnost účasti v soutěži o místo v čele největšího města USA. Je třeba poznamenat, že funkční období současného primátor Billa de Blasio skončí na konci roku.

Clintonová 8. listopadu loňského roku prohrála v prezidentských volbách s republikánem Donaldem Trumpem, který bude uveden do úřadu 20.ledna 2017.

Pokud se tato informace potvrdí, je zajímavé, že bez ohledu na kampaň, že volbu Clintonové na post prezidenta USA měli údajně ovlivnit „ruští hackeři“, řada demokratů, politologů a médií se shoduje, že její kandidatura za Demokratickou stranu byla špatná. V negativní popularitě mezi Američany zdatně konkurovala miliardářovi Trumpovi, a voliči byli postaveni před dilema volit „hroznou nebo strašným“.

Newyorské noviny samy poznamenaly, že boj o funkci starosty New Yorku – popsané jako druhá nejtěžší politická práce v Americe – by Clintonovou vrátil do „velké“ politiky, ale mnoho lidí v politice je skeptických, zda se bývalá ministryně zahraničí vůbec do politiky vrátí.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru