Marine Le Penová: EU už dávno umřela, ale ještě to nechápe

Podľa Marine Le Penová už EÚ nie je životaschopnou organizáciou a Francúzsko musí čo najskôr opustiť EÚ a rozlúčiť sa s nikým nevolenými byrokratmi v Bruseli. Viaceré názory Marine Le Penovej tlmočil nemecký Bild am Sonntag.

Marine Le Penová už viac krát nazvala Európsku úniu nevydareným experimentom, ktorý sa musí skončiť. “Európska Únia je mŕtva, no ešte o tom nevedia. Je mŕtva v ekonomickej oblasti, kde je ekonomický rast minimálny, v sociálnej oblasti, kde rastie bieda a nezamestnanosť i v bezpečnostnej oblasti, kde je evidentne vidieť že Európska Únia sa nedokáže úspešne brániť pred islamským terorizmom” tvrdí Marine Le Penová.

Marine Le Penová sa vyjdarila aj k prezidentským voľbám vo Francúzsku, v ktorých kandiduje a k svojmu programu, ktorý charakterizovala ako obnovenie francúzskej nezávislosti v oblasti hraníc, meny, ekonomiky i práva. Ak zvíťazí, buď prijme Brusel tieto francúzske priority, alebo Francúzsko bude postupovať rovnako ako Veľká Británia.

Podľa Marine Le Penová “voľba amerického prezidenta Donalda Trumpa znamená koniec starého sveta, v ktorom boli národy a ich záujmy obetované na oltári neoliberalizmu s cieľom ich definitívneho konca”. Podľa Marine Le Penovej sa začína obdobie opätovného návratu k tradíciam patriotizmu a k národu. Marine Le Penová je presvedčená, že Donald Trump bude chrániť záujmy amerického národa pred finančnými koncernmi.

Marine Le Penová tvrdí, že Brexit je vzorom a vyvolá reakciu v celej EÚ. V prípade svojho víťazstva vo voľbách sa bude snažiť o odchod Francúzska z EÚ a oslabenie vzťahov s Bruselom.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru