Organizátorka “Pochodu žen” má kontakty s teroristy

Linda Sarsourová, jedna z organizátoriek sporného ‘Woman’s March’ (Pochodu žien), ktorý sa v sobotu organizoval na celom svete a ktorý bol protestom proti americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, je v podozrení, že je v spojení s členmi teroristickej skupiny Hamas.

Informoval o tom „The Daily Caller“ v nedeľu. Linda Sarsourová vystúpila nedávno na veľkom moslimskom zhromaždení v Chicagu, kde ju vidno so Salahom Sarsourom, členom Islamskej spoločnosti v Milwaukee a bývalým členom Hamasu.

Salah Sarsour sám bol okrem toho aj bodyguardom dcéry tureckého prezidenta Erdogana. Aj viacerí bratranci Lindy pôsobia v Hamase a boli už v Izraeli väznení. Sarsoursvá oficiálne popiera každý kontakt s teroristami.

Podľa novín má však Sarsourová kontakt aj k inej skupine – Nadácii Svätej zeme – Holy Land Foundation (HLF). Tú založili iba na to, aby zháňala peniaze pre Hamas. Aj židovská Liga proti hanobeniu (ADL) uverejnila podklady, z ktorých vyplýva, že Sarsourová prinajmenšom v r. 1990 mala v banke West Bank spojenie s Hamasom. Jej brat podľa FBI je priamo zapojený do získavania fondov pre Hamas.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru