Soros: Trump je budoucí diktátor, odsouzený k neúspěchu

Americký miliardář George Soros ostře kritizoval nového amerického prezidenta, napsal britský deník The Guardian.

Obchodník je přesvědčen, že „budoucí diktátor” Donald Trump se pokusí zatáhnout celý svět do obchodní války, ale nakonec utrpí fiasko.

„Budoucí diktátor” Donald Trump „je odsouzen k neúspěchu”. Podle The Guardianu s takovým drsným odsudkem nového prezidenta na Světovém ekonomickém fóru v Davosu USA vystoupil miliardář George Sorose.

Obchodník je přesvědčen o tom, že americký vůdce je „podvodník“, který byl překvapen, že zvítězil. Jak Soros řekl Trump „se připravuje na obchodní válku”, která by měla „velmi dalekosáhlé důsledky pro Evropu a zbytek světa”.

“Osobně jsem si jist, že selže, protože nápady, kterými se řídí, obsahují vnitřní rozpory,” poznamenal miliardář, který v prezidentské volbě ve Spojených státech podpořil konkurentku Trumpa Hillary Clintonovou.

Soros také předpověděl, že premiérka Spojeného království Theresa Mayová nebude schopna si delší dobu udržet svoji moc, protože Brexit udělal trhlinu v její vládě. Koneckonců, podle jeho názoru, by měl Londýn opět vstoupit do EU.

„Teď Britové to popírají. Současná ekonomická situace není tak zlá, jak se očekávalo, a žijí v naději,“ tvrdí Soros. „Ale když se měna bude oslabovat a inflace se stane hnací silou, jejich životní úroveň půjde dolů.”

Soros rovněž poznamenal, že po „monstrózním roce 2016″ čeká Evropu bezútěšná budoucnost. Podle jeho názoru se kontinent potápí do celé řadě problémů, jehož výsledkem je, že „protievropské strany” začínají nabírat na popularitě.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru