CNN: Tajné služby potvrdily část kompromitujících materiálů na Trumpa

Televize CNN oznámila v pátek s odvoláním na četné anonymní zdroje v právních orgánech a rozvědce, že tajné služby USA potvrdily částečně obsah skandálního referátu o prezidentovi USA Donaldu Trumpovi. Bílý dům tato tvrzení znovu kategoricky zamítl.

Server BuzzFeed zveřejnil dříve referát, v němž se tvrdilo, že Rusko má kompromitující materiály na Donalda Trumpa. V Kremlu na to odpověděli, že Rusko nesbírá kompromitující materiály na nikoho. Sám Trump kategoricky zamítl pokusy ho zkompromitovat v tisku a prohlásil, že jde o „falešné zprávy”.

Podle informace televizní stanice nejde o potvrzení „oplzlých obvinění” na adresu Trumpa, nýbrž o „rozhovory ruských občanů”, které byly zachyceny tajnými službami, a údajně potvrzují skutečnost některých schůzek zmíněných v referátu. Podle tvrzení CNN se americké rozvědce podařilo potvrdit, že občané Ruska, o nichž se v referátu zmiňuje, byli skutečně ve styku, nepodařilo se ale dokázat, že hovořili právě o Trumpovi.

Přitom nejmenovaní Rusové se prý „účastnili sběru informace, která škodí Hillary Clintonové a prospívá Donaldu Trumpovi”, tvrdí zdroje. Podle jejich slov američtí rozvědčíci nedospěli k závěru, jestli má Rusko kompromitující materiály na Trumpa, jak se tvrdí v referátu.

CNN neuvádí žádná jména zdrojů ani aktérů referátu, a žádné důkazy pravosti informace.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru