Moskva už zahájila dialog s Trumpovou administrativou

Rusko už zahájilo dialog s administrativou nového amerického prezidenta Donalda Trumpa, tento dialog bude mnohem intenzivnější, jakmile budou zformovány veškeré její články, zabývající se zahraničněpolitickými záležitostmi, prohlásil ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov v interview pro televizi NTV.

„Respektujeme postoj každé země a vždycky jsme připraveni usednout k jednacímu stolu a posoudit jakýkoli přístup, dokonce i takový, který je v naprostém rozporu s naším. Jsem přesvědčen, že náš dialog s administrativou Donalda Trumpa, který už začal, bude pokračovat a bude intenzivnější, jakmile budou zformovány všechny články administrativy, které se zabývají zahraničněpolitickými záležitostmi,” řekl šéf ruské diplomacie.

Už jsem hovořil o tom, že jsme dohodli čas a místo mého kontaktu s (novým šéfem americké diplomacie) Rexem Tillersonem. Měli jsme už kontakty i prostřednictvím jiných kanálů, uskutečnily se telefonní rozhovory o otázkách, týkajících se naší součinnosti ve vojensko-politické sféře,” dodal Lavrov.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru