Ve Spojených státech rozpracovali plán na odstranění Trumpa

Anton Nikitin na portáli vzgljad publikoval článok, podľa ktorého predstavitelia Demokratickej strany v USA pripravili plán na vyhnanie Donalda Trumpa z Bieleho domu. Do boja proti Trumpovi vytiahli ťažký kaliber, zvyšuje sa kritika prezidenta, formuje sa jeho negatívny obraz v médiach, časť amerických médii však píše v protrumpovskom duchu.

Podľa názoru Davida Brocka, jedného z vodcov protitrumpovskej iniciatívy opatrenia, ktoré predstavitelia Demokratickej strany začali presadzovať, povedú do roku 2020 k impeachmentu Trumpa a k jeho obžalobe.

Kritici Trumpa sa rozhodli vytvoriť tím, ktorý bude kontrolovať Donalda Trumpa a jeho vzťahy s lídrami iných štátov a podrobne budú sledovať každý krok novej administratívy. Už avizovali, že budú úzko spolupracovať s Facebookom a sociálnymi sieťami kvôli tomu, aby sa bránilo šíreniu nežiaducich správ.

Tieto aktivity členov americkej Demokratickej strany sa volajú jednoducho cenzúra a nemajú s demokraciou nič spoločné, rovnako ako nemajú s demokraciou nič spoločné Obama, Clintonová i neoconi.

Kvôli čoraz častejším propagandistickým zásahom Facebooku do práv užívateľov, ako aj neustálemu trápnemu šmírovaniu zo strany polície štátov EÚ i USA, čoraz viac užívateľov Facebook opúšťa a zakladá si kontá na ruskom vkontakte.ru , kde síce tiež šmíruje polícia – tentoraz ruská (čo môže byť Európanom a Američanom jedno), nikto ale neobmedzuje práva užívateľov takým spôsobom, ako činí Facebook.

Minulý týždeň americký režisér Michael Moore vyzval Trumpa, aby opustil Biely dom dobrovoľne, pokiaľ môže. Podľa Davida Brocka a členov protitrumpovskej iniciatívy Trumpovi nedôveruje 55 % Američanov.

Členovia Demokratickej strany v predvolebnom prezidentskom zápase v USA tvrdili, že Trump sa nikdy nemôže stať prezidentom USA, pretože je jeho podpora veľmi nízka. Rovnakú hodnovernosť má aj Trumpovými odporcami citovaný údaj o nedôvere 55 % Američanov voči Trumpovi.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru