VIDEO: Imám v Montrealu vyzýval ke zničení židovského národa

Židovská organizace v Kanadě vyzývá kanadskou vládu, aby “konečně začala brát vážně antisemitismus“.

„Kanadská vláda se musí konečně zabývat antisemitismem,” uvedl k případu generální ředitel prominentní židovské organizace B’nai Brith Canada Michael Mostyn.

Během několika posledních let, je zde několik jasných příkladů antisemitských trestných činů z nenávisti, ke kterým došlo v celé zemi. B’nai Brith Canada upozorňovala na tyto trestné činy z nenávisti a požaduje, aby pachatelé byli postaveni před soud. Nicméně zákonodárci byli zticha, pokud jde o stíhání těchto „hlasatelů“ nenávisti a antisemitismu.

Kdy bude kanadská vláda konečně vzít nenávistné projevy proti židovské komunitě vážněji? Píše se dále v dopisu.

Možná nyní už je čas. Začátkem tohoto týdne se objevil záznam vystoupení imáma z Islámského centra v Montrealu volající po zničení židovského národa.

Během kázání al-Ghitawi požádal Alláha, aby “zničil proklaté Židy” a “aby jejich děti byli sirotky a jejich ženy vdovami.”

„Zatímco vyšetřování imáma al-Ghitawiho probíhá (B’nai Brith podal stížnost montrealské policii), nejsme si vůbec jisti, jak historie ukazuje, že imám bude obviněn z trestného činu nenávisti. Dále jsme byli znechucen oficiálním prohlášení mešity,“ píše se dále v dopise.

Dopis končil s odkazem na petici vyzývající kanadský parlament k zahájení vyšetřování.

(KPa, pz.cz, Foto: pz.cz)

Přejít nahoru