Zoo ve Dvoře Králové nad Labem řeže nosorožcům rohy

Místo aby se zoologické zahrady pro intenzivní týrání zvířat ve formě jejich věznění na mnohdy i žalostně malých prostranstvích zavřely, rozhodli se ve Dvoře Králové nad Labem, kde v podstatě podle svých slov ani nedokáží svá zvířata uhlídat před pytláky, uříznout chovaným nosorožcům preventivně rohy. A ještě se tím pochlubit.

Neuvěřitelné ohavnosti se dopustila zoo Dvůr Králové nad Labem, když začala řezat chovaným nosorožcům rohy. Tvrdí, že reaguje na pytláky z francouzské zoo Thoiry, kteří na začátku března toto zvíře zabili a uřízli mu roh. „O rohy nosorožců mají zájem především lidé z východní Asie, kde se používají v tradiční medicíně,” píše se na Aktualne.cz. Zoo ve Dvoře Králové nad Labem se patrně domnívá, že se stejná situace odehraje i u nás, což použije jako argument, proč tedy rohy našich nosorožců neuřezat rovnou preventivně, místo aby své zázemí zabezpečila, anebo nejlépe vypustila zvířata do volné přírody tam, kam patří a pomáhala jim s životem, když už to musí být, právě tam.

Tady je nutné podívat se na video, které jsme pro jistotu rovnou zazálohovali a umístili na server RuTube.ru, aby nám jej nějací „inteligenti” nestáhli (tam to snad nehrozí). Zvíře uspat a uříznout mu roh motorovou pilou?! Pohrdavějšího chování vůči zvířeti jsme se snad v české zoo dočkat nemohli. Co to bude příště? Sloní kly? Buvolí varlata? A třeba hned pěkně v Zoo Praha, aby se neřeklo? Nehraje roli, zda je v klu nosorožce živá tkán, nebo není. Takové skutečnosti by se v civilizované zemi dít neměly. Otázka je, jaký skutečný důvod pro takové jednání vznikl, jelikož co si budeme nalhávat, peníze jsou až na prvním místě. Co tím chceme naznačit za podezření si jistě domyslí každý sám.

Možná kdyby mainstreamová média netajila podrobnosti měsíce trvajících masových nepokojů ve Francii vlivem nekontrolovatelné migrace Spojenými státy a EU vychovaných teroristů, mohla by sdělit pravděpodobnou skutečnou příčinu vzniklé situace ve francouzské zoo, kterou si nyní berou za příklad ve Dvoře Králové.

Pokud můžete a nesouhlasíte s tímto jednáním, šiřte informaci a především nenavštěvujte nikdy žádné zoologické zahrady, ať na týrání zvířat nemají peníze a skončí. Vždyť se to celé dá řešit úplně jinak.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru