Rusko

Americký kongresman se vyslovil pro přijetí „neviditelných“ opatření proti Rusku

Předseda výboru pro národní bezpečnost Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Michael McCaul vyzval Trumpovu administrativu, aby rozšířila sankce proti Rusku a přijala další „neviditelná“ opatření, píše list The Hill.

Během zasedání výboru republikánský kongresman prohlásil, že Rusko představuje nejaktuálnější problém. „Nemůžeme dopustit, aby Kremlu prošlo zasahování do naší demokracie,” cituje list McCaula. Podle něj Washington musí vůči Moskvě přijat mnohem tvrdší opatření „jak viditelná, tak i neviditelná,” což má zahrnovat i rozšíření sankcí.

Jaký charakter tato „neviditelná” opatření mají mít, politik neupřesnil.

Demokratická kongresmanka za New Jersey Bonnie Watson Colemanová se obořila s kritikou na amerického prezidenta za jeho „téměř přezíravý” postoj ke kybernetickým útokům, jež byly údajně organizovány ruskou vládou.

Přitom bývalý šéf NSA generál Keith Alexander, který na zasedání vystupoval jako expert, vyjádřil naději, že Trump zvolí správný přístup vůči Rusku a varoval před jeho očerňováním, stojí v článku. Podle něj očerňování a odstrkávání Ruska bude vést ke konfliktu. „Všichni se shodujeme na tom, že to není cesta, kterou bychom se chtěli vydat,” zdůraznil.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru