Dobří islamisté? Jsou to obyčejní prasáci a sadisté, zato výjimečně brutální

Myslíte, že Islámský stát je parta náboženských fanatiků? Fanatičtí jsou, ale do sexu! Vězní ženy z dobytých měst a sexuálně se na nich ukájí. Zvlášť pokud dotyčné patří k nemuslimské menšině…

Jako na severu Iráku, kde v roce 2014 zajali devatenáctiletou Nadiu Murad, která patří k národnostní menšině Jezídů, která se už před staletími odklonila od islámu a vyznává anděly, hlavně „anděla páva“. A právě od nich chce ISIS Irák „očistit“. A jak to udělat lépe, než znásilňovat ženy, že…

Než přišly jednotky ISIS, Nadia žila normální život, obklopena rodinou, studovala na střední škole a snila o tom, že bude učitelkou. Jenže jediné, čím se stala, je sexuální otrokyní. Ozbrojenci ji zajali spolu s jejími spolužačkami. A tak Nadia prožila skoro tři roky zavřená v malé cele, kde se na ní střídali vojáci. A kdyby znásilňování nestačilo, brutálně ji bili a pak prodali staršímu muži jako služku a doslova děvečku pro všechno.

Nadia měla nakonec štěstí, podařilo se jí utéct, a vrátila se zpátky ke své rodině, která nyní žije v exilu, stejně jako další tisíce Jezídů, kteří museli ze severu Iráku uprchnout. Nic už ale není jako dřív. Nadia stěží nachází sílu žít, přesto prý chce pomáhat dalším obětem ISIS. Islámský stát stejně jako ji zotročil další tisíce mladých žen, s nimiž obchoduje jako s majetkem. Sexuální otroctví totiž dokonce považuje za součást náboženství.

Islámský stát dokonce kvůli kořisti dalších žen rozpoutal strašlivý masakr u Sindžáru. V dobytých jezídských vesnicích oddělil muže od žen. Muže zabili a ženy bojovníci odvedli do otroctví. Nevěstince ISIS, kde byly ženy drženy, připomínají vězeňské kobky, nebyl tu vzduch, světlo a ani pořádné postele, jen plesnivé matrace. Každý den do ubohých žen jejich věznitelé ládovali sexuální stimulanty, pilulky antikoncepce a v neposlední řadě i drogy.

Těmi se pak někteří z extremistů pravděpodobně rovněž nadopovali, než se na své oběti vrhli a brutálně je znásilnili. Tak jako Nadiu, která zde přežila takřka dva roky – nejdřív ji znásilňovali a pak prodali jako otrokyni ženatému muži s rodinou. ISIS totiž počítá s tím, že znásilňované ženy zemřou anebo se kvůli hanbě nebudou chtít nikdy vrátit ke svým lidem – a tak spolu se zabíjením mužů pohodlně zlikviduje celý národ.

Jenže Nadia přežila. A stala se politickou aktivistkou, která ve službách OSN mluví o tom, co prožila. Mluvila o té asi nejbrutálnější stránce ISIS. O tom, o čem by mnoho žen asi nenašlo sílu mluvit.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru