Migranti, kteří se snaží dostat do Španělska způsobují velké problémy

Minister obrany Španielska vyhlásil, že pokusy migrantov prejsť do Španielska sú čoraz násilníckejšie a nebezpečnejšie. Správu o tom priniesol portál Breitbart.

José Antonio Nieto, španielsky minister obrany, povedal, že migranti, ktorí sa snažia dostať do Španielska tým, že prekročia hranice do miest Ceuta a Mellila, ktoré ležia mimo územia Španielska na pobreží severnej Afriky, sú za posledné mesiace čím ďalej, tým nebezpečnejší a násilníckejší.

Na dosiahnutie svojho cieľa sa neboja zaútočiť na pohraničnú stráž palicami, železnými tyčami, či nožnicami na drôty.

Ministerstvo vnútra odhalilo, že tento rok nelegálne vstúpilo na územie Španielska 3144 imigrantov, pričom polovica z nich vstúpením na spomínané mestá, ktoré sú jedinou hranicou medzi Európskou Úniou a Afrikou.

Minulý mesiac, 496 imigrantov, pri nelegálnom vstupe zranilo 15 policajných dôstojníkov.

Avšak televízna stanica Cuatro informovala, že minister Nieto povedal, že sa v migračnej politike nechystá žiadna radikálna zmena. Naproti tomu, ministerstvo zvažuje používanie lietajúcich dronov, ktoré by hranicu hliadkovali a taktiež navýšiť počet dôstojníkov v každej z inkriminovaných oblastí.

Video ukazuje migrantov, ktorí v uliciach mesta Ceuta oslavujú úspešný nelegálny prechod do Španielska. Niektorí v rukách držia európsku vlajku, iní zasa skandujú „Sloboda!“

(KPa, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru