Takto dopadl muž, který držel vlajku! Feministky byly nemilosrdné

Protestné akcie Hnutia na podporu ženských práv v Argentíne často končia násilím voči katolíkom. Feministky v argentínskom Buenos Aires znovu napadli Metropolitnú Katedrálu počas Medzinárodného dňa žien 8. marca.

Existujúce video zachytáva feministky z organizácie Ni Una Menos (Not One Less Woman), s tvárami zakrytými šatkami, agresívne útočiace na muža, ktorý len drží vatikánsku vlajku pred metropolitnou katedrálou v Buenos Aires. Správy uvádzajú, že ženy nasmerovali svoje násilie voči Cirkvi, pretože ju vidia ako poslednú prekážku pri legalizácii potratov a prostitúcie.

Zatiaľ čo polícia blokovala kostol z 18. storočia spoza vysokého plota, ženy vykrikovali kliatby a rúhania, hádzali predmety a dokonca zapálili oheň a napadli nevinných okolostojacich.

Tieto ženy vykrikovali heslá proti jednotnej Katolíckej Cirkvi, „Iglesia, basura, vos sos la dictadura!“ („Cirkev je odpad, vy ste diktátor!“)

Viacero žien, ktoré skrývali svoju identitu mnohými pokrývkami hlavy, prišlo ku katedrále večer okolo 20:00 hodiny, a po krátkom výbuchu násilností bolo niekoľko z nich uväznených.

Podľa súčasného argentínskeho práva potraty sú ilegálne okrem prípadov, keď sú matky mentálne choré, znásilnené alebo pri zdravotnom riziku. Podľa zákona, tí, ktorí spôsobia potrat, čelia pokutám spojeným so zadržaním alebo s väzením od 3-10 rokov, ak bol potrat vykonaný bez súhlasu ženy. Taktiež, vinné strany sú zadržané alebo uväznené od 1-4 rokov, ak to bolo so súhlasom ženy.

Posledné štyri roky feministky napádajú katolíckych mužov modliacich sa ruženec počas Argentínskeho Kongresu Žien, ktorý sa koná v októbri. Každý rok tisíce žien v krajinách Latinskej Ameriky vychádza do ulíc ukazujúc násilie a obscénne sexuálne prejavy.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru