Do našich věznic přijde „zásilka“ vězňů z Německa

Naše věznice jsou přeplněné, chci, abychom odeslali vězně do jejich domovských zemí, uvedl saský ministr spravedlnosti Sebastian Gemkow (CDU).

Saský ministr spravedlnosti navrhuje odeslat vězně-cizince do jejich domovských zemí. Důvodem je přeplněnost saských věznic a to zejména v Chemnitz a Zwickau.

„S ohledem na významný podíl cizinců na celkové obsazenosti našich věznic, by výrazně pomohla pomoc mezi členskými zeměmi EU, které by si převzali své vězně,“ řekl ministr Gemkow .

Podle Gemkowa je většina zadržených cizinců Poláků a Čechů. Navrhované nařízení se má týkat zadržených, kteří mají být rok nebo méně ve vězení. Další budova vězení ve Zwickau s 820 místy bude pravděpodobně dokončena až v roce 2020.

Věznice v Zwickau je naplněna na 101,9 procenta, ženská věznice v Chemnitz na 115,4 procenta, proto saský ministr spravedlnosti hledá řešení. Když je obsazenost věznic nad 90 procent, tak se hovoří již o přeplněnosti. Cely pro samovazby jsou obsazeny dvojnásobně a v celách pro dva vězně jsou umístěni tři.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru