Asad

Asad tvrdí, že věděl o připravovaném útoku Spojených států

Damask mohol prijať “určité opatrenia”, pretože niečo vedel o pripravovanom raketovom útoku USA na základňu v Sýrii, oznámil prezident Sýrie Bašár Asad v rozhovore pre agentúru France Press.

“Mali sme niektoré informácie, že sa má niečo stať a prijali sme určité opatrenia,” tlačový úrad uvádza text rozhovoru prezidenta Asada.

Sýrsky prezident Basar Asad vyhlásil, že Rusko nemohlo varovať Sýriu pred raketovým útokom USA, pretože samo Rusko sa o ňom dozvedelo len o “niekoľko minút skôr”, či dokonca až potom.

“Oni nás nevarovali, pretože na to nemali čas, pretože im Američania zavolali možno niekoľko minút pred útokom či, ako niektorí hovoria, dokonca až po útoku,” vyhlásil Asad v rozhovore pre agentúru Frans Press v odpovedi na otázku o tom, či Rusko varovalo Damask pred útokom USA.

Sýrsky prezident Basar Asad v interview pre agentúru France Press nevylúčil, že USA môžu ešte raz zaútočiť na Sýriu.

“Samozrejme. Môže sa to stať kedykoľvek, kdekoľvek, nielen v Sýrii,” povedal Asad v odpovedi na otázku novinára, či podľa jeho názoru môžu USA zopakovať útok na Sýriu.

K tomu môže dôjsť, kým je vláda USA pod kontrolou vojenského výrobného komplexu, finančných korporácií a bánk, povedal Asad.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru