Německo hledá rusky hovořící statisty pro cvičení americké armády

V Nemecku hľadajú štatistov pre vykonanie hier počas cvičenia americkej armády. Kandidát musí mať “dobré znalosti ruského jazyka”, aby mohol hrať farmára či vlastníka obchodu. Znalosť nemčiny a angličtiny je povinná.

Popis pozície “Hľadá sa kandidát na rolu počas cvičenia NATO” bol publikovaný na oficiálnom portáli nemeckého hlavného mesta berlin.de. “Hľadáme štatistov pre vykonanie hier počas cvičných manévrov armády USA,” stojí na stránke. Dátum nástupu do práce je 26.04.2017.

Všetci účastníci musia mať dobré znalosti nemčiny a angličtiny. “Veľkou výhodou” budú znalosti poľštiny či češtiny.

“Štatisti budú hrať rolu civilistov v zóne konfliktu. Vďaka tomu sa dosahuje učebný scenár, ktorý sa blíži realite pre vojakov a dosahuje sa ich optimálne prípravy pre misie za hranicami,” stojí v popise.

Tréningy sa budú odohrávať neustále, vrátane víkendov, na území Hohenfels medzi Norimbergom a Regensburgom. Postavia tam asi desať dedín, v každej z nich bude 30 domov.

“Štatisti budú hrať malé role sedliakov, vlastníkov obchodov či náčelníka obce v Afganistane, ktorý neustále vykonáva rozhovory s americkými vojakmi a neustále sa týchto rokovaní zúčastňuje”. Plat bude 88,4 až 120 eur za deň.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru