Trump

Trump o Paříži: Vypadá to jako další teroristický útok

Prezident Donald Trump reagoval počas spoločnej tlačovej konferencie s talianskym premiérom Paolom Gentilonim na streľbu v Paríži.

“Úprimnú sústrasť ľuďom vo Francúzsku,” povedal prezident Trump. “Vyzerá to ako ďalší teroristický útok,” pokračoval. “Čo sa na to dá povedať? Nikdy to neskončí.”

“Musíme byť silní, musíme byť ostražití,” dodal prezident.

Keď sa americký prezident stretol s talianskym predsedom vlády, tesne pred tlačovou konferenciou stretnutie prerušilo spravodajstvo o tom, že pri útoku na Champs-Élysées v Paríži vo Francúzsku bol zastrelený policajt. Spoločnosť ABC News uviedla, že parížska polícia odporúča na Twitteri vyhnúť sa tejto oblasti a že policajná únia informovala o incidente:

 

“Dovoľte mi, aby som sa pripojil k prezidentovi v jeho slovách sústrasti,” povedal taliansky predseda vlády. “Toto je veľmi zlé obdobie pre [Francúzsko] len niekoľko dní pred prezidentskými voľbami krajiny.”

Predtým na tlačovej konferencii Trump uviedol, že Taliansko je kľúčovým partnerom v boji proti terorizmu.

Prezident Trump poďakoval premiérovi za jeho pomoc s Líbyou a za to, že sa Islamský štát vďaka tejto pomoci nedostal do popredia. Gentiloni takisto na tlačovej konferencii potvrdil záväzok svojej krajiny voči terorizmu.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru