Použijte tuto směs k léčbě krvácení z nosu, bolesti v krku a astma

Lidé mají již odnepaměti různé zdravotní problémy a obtíže. Mnohdy je léčíme s pomocí léků v podobě různých kapek, tabletek a podobně. Nicméně, je lepší sáhnout raději po přírodních metodách.

Ty pomohou stejně a navíc nejsou zdraví škodlivé. Není se čemu divit, přírodní přísady pomáhají již tisíce let. Tyto ingredience jsou obyčejně velmi levné, dostupné a často je najdete také ve své kuchyni, včetně soli, citronu a pepře.

Sůl a citron

Sůl, citron a pepř se mohou zdát jako věci, díky kterým dochutíte salát či mnohá další jídla. Tyto tři složky však pracují samostatně a společně, jako léky.

Sůl je skvělá při pohybu vody z tělních tkání, což může snížit jak zánět, tak i bolest, která se zánětem způsobuje. Citronová šťáva a kůra jsou také velkým přínosem, obsahují antioxidanty.

Pepř

Jedná-li se o pepř, tak v domácích a přírodních receptech se využívají dva druhy a to klasický černý pepř a kajenský pepř. Oba jsou bohaté na flavonoidy a antioxidanty, které jsou dobré pro lidský imunitní systém.

Mohou pomoci také snížit bolest, zlepšit funkci trávicího systému, pomáhá zlepšit krevní oběh nebo rozložit hlen. Vědecké výzkumy ukazují, že sůl, citron a pepř společně mohou léčit řadu onemocnění. Jaké například?

Krvácení z nosu

Jde-li o nepříjemné krvácení z nosu, pak je to způsobeno několika problémy, například suchými sliznicemi. Pokud se objeví krvácení z nosu, pak zkuste zaklonit hlavu dozadu a vložte do nosu vatové tamponky, které budou namočené do citronové šťávy.

Bolest v krku

Bolest v krku může ztěžovat polykání. Abyste tomu zabránili, vyzkoušejte toto kloktadlo. Smíchejte jednu polévkovou lžíci soli, jednu polévkovou lžíci citronové šťávy a půl čajové lžičky černého pepře. To vše dejte do sklenice vody a kloktejte.

Astmatický záchvat

Potřebujete-li uvolnit zánětlivou sliznici během astmatického záchvatu, poté doporučujeme následující recept. Do hrnce s vařící vodou dejte dva hřebíčky, deset kuliček pepře a patnáct listů bazalky.

Nechejte patnáct minut vařit. Následně nalijte do nádoby, přidejte dvě lžíce medu, zakryjte a nechte ochladit.

Úbytek hmotnosti

Mnoho lidí chce hubnout a to ideálně bez nějakého velkého snažení. Ne vždycky je to však možné. Můžete vyzkoušet tento recept, který vám pomůže urychlit metabolismus.

Smíchejte ¼ lžičky mletého pepře, 2 lžíce citronové šťávy a 1 lžíci medu. To vše smíchejte v teplé vodě. Polyfenoly, které jsou přítomné v citronu, vám pomohou snížit hladinu cukru v krvi a zabránit tak ukládání tuku.

Pomůže od žlučových kamenů

Žlučové kameny se usazují v těle, tvoří se ve vašem žlučníku. Mohou být velmi bolestivé a zablokují trávicí systém. Takovéto obtíže se obvykle odstraňují pomocí chirurgického zákroku.

Nicméně, někteří mohou najít pomoc a úlevu díky tomuto jednoduchému receptu, který může pomoci rozpustit žlučové kameny. Stačí využít tři díly olivového oleje a jeden díl citronu a černého pepře.

Nachlazení a chřipka

Kombinací těchto tří složek získáte velkou výhodu v boji proti bakteriím a virům. Tyto složky obsahují flavonoidy a antioxidanty. Citron obsahuje vitamín C, sůl spolu s černým pepřem pomáhá rozpustit část hlenu v krku.

Tyto tři přísady mohou zmírnit příznaky nachlazení nebo chřipky. Dále mohou pomoci nevolnosti, zánětů dutiny, bolesti v krku a podobně.

Kožní vředy

Chcete-li podpořit své uzdravení sliznic v ústech, rozpusťte lžíci himálajské soli do šálku teplé vody a po každém jídle jí natřete okolo úst. To pomůže odstranit špatné bakterie a podporovat uzdravení.

Nevolnost

Potřebujete uklidnit svůj žaludek? Tak stačí použít citron spolu s černým pepřem. Smíchejte jednu lžíci čerstvé citronové šťávy spolu s jednou čajovou lžičkou černého pepře.

Vše dejte do sklenice teplé vody a smíchejte. Pijte tento mix pomalu, díky čemuž můžete zastavit nevolnost. Skvěle může pomoci citronovo – zázvorový čaj s medem, pomůže skvěle zmírnit rozrušený žaludek.

Bolesti zubů

Sůl pomáhá odčerpat tekutinu z otoků dásní a pepř zase naopak poskytne určitou úlevu od bolesti. Jde tedy o velký přínos ve chvíli, kdy vás bolí zuby.

Trocha nastrouhané citronové kůry může pomoci k posílení dásní. Díky vitamínu C posiluje imunitu a pomáhá tělu bojovat proti infekcím. Abyste se vyhnuli bolesti zubů, dvakrát denně použijte tento recept.

Vyhněte se například také sladkým jídlům, cukrovinkám nebo kyselým jídlům.

(KPa, Alternativnimagazin, Foto: AM)

Přejít nahoru