Korwin-Mikke: Macron slibuje migrantům 500 euro, to je blázen

Ve francouzských volbách bych volil Marine Le Penovou, uvedl v TVP info v programu „24 minut“ polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke.

„Macron slibuje přistěhovalcům 500 euro, jako kdyby jich už nebylo dost v Evropě, povzbudí tak další, aby sem přišli, to je kolosální hloupost,“ uvedl v pořadu Janusz Korwin-Mikke, šéf politické strany Svoboda.

„Jsem nadšený přívrženec Marine Le Penové,“ přiznává Korwin-Mikke.

„Marine Le Penová má jistou výhodu, že se chce vrátit k tradiční francouzské politice, antiněmecké. Je to velké plus,“ zdůraznil Korwin-Mikke.

Prvkem této politiky je také zblížení Paříže a Moskvy. Podle Korwina-Mikka by to bylo prospěšné i pro Polsko.

„V tuto chvíli se bojím Ukrajiny,“ pokračoval šéf Svobody.

„Náš nepřítel je v tuto chvíli Ukrajina. Když jsem byl v opozici, tak lidem bylo vysvětlováno, že pro Polsko je nesmírně důležitá nezávislá Ukrajina, její nezávislostí se zcela změní geopolitika. To je pravda. Nezávislá Ukrajina, Bělorusko, Litva… Zcela se změnila geopolitika a lidé stále mluví, jako by jsme měli nadále hranici s Ruskem,“ připomněl Korwin-Mikke.

Podle vůdce strany Svoboda, z Ukrajiny jsou slyšet hlasy Banderovců, požadavky na Przemysl nemá Rusko, ale Ukrajina. Podle jeho názoru je možné, že radikální síly jsou schopny ovládnout Kyjev.

„První krize a bez problémů se chopí moci v Kyjevě. Radikálové jsou silnou a organizovanou silou, je to snadné, jak to udělat. Garibaldi měl tisíc „košil“, když se dostal k moci v Itálii,“ upozorňuje dále Korwin-Mikke.

„V současnosti se bojím Ukrajiny a ne Ruska, které je nyní naším spojencem. Pokud Rusko spolkne Ukrajinu, stanu se okamžitě protiruským politikem,“ dodal Janusz Korwin-Mikke.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru