Le Penová: “Přijďte s Hollandem, aby vás mohl držet za ruku”

Do druhého kola francúzskych prezidentských volieb zostáva už iba pár dní. V kampani pred druhým kolom prebrala iniciatívu a nasadila rýchle tempo kandidátka Front National Marine Le Penová a Emmanuel Macron ju spočiatku iba dobiehal.

Emanuel Macron, ktorý je označovaný za takmer istého víťaza s preferenciami cca 61 %, však v posledných dňoch zažíva pomalý “ale kontinuálny prepad preferencií.

Na stredu večer je naplánovaný netrpezlivo očakávaný posledný televízny duel obidvoch kandidátov. Pri poslednej debate (ešte všetkých 11) prezidentských kandidátov na televíznej stanici BFMTV, padol divácky rekord v sledovanosti.

Pri poslednej debate, ktorá sa má uskutočniť v stredu o 21 hodine a vysielať ju budú televízne stanice TF1 a F2, budú obidvaja kandidáti odpovedať na otázky dvoch redaktorov.

Deň pred plánovanou debatou však politická redaktorka spravodajskej televízie BFMTV, Camille Langlade zverejnila informáciu, podľa ktorej Macron pohrozil, že pokiaľ sa stane “boxovacím vakom” pre Marine Le Penovú, opustí vysielanie ku koncu pol hodiny.

Na túto informáciu zareagovala aj Marine Le Penová, ktorá navrhla, aby do TV prišiel prezident Hollande a držal Macrona za ruku, ak sa tak bojí.

Informáciu v priebehu stredy si všímajú mnohé francúzske médiá, ale i frankofónne belgické médiá.

Volebný tím Emmanuela Macrona dementoval úmysel svojho kandidáta opustiť vysielanie a vysvetľoval, že išlo o chybu v komunikácii a nedorozumenie.

Emmanuel Macron takisto zrušil všetky plánované predvolebné stretnutia,aby sa mohol lepšie pripraviť na debatu.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru