Uprchlíci

Téměř sedm milionů migrantů je na cestě do Evropy

Již nyní čeká v severní Africe 2,5 milionu migrantů a čeká na převoz do Evropy. Ale Brusel trdí, že má všechno pod kontrolou.

Německá média se širokým obloukem vyhýbají těmto zprávám. Koneckonců vláda Angely Merkelové tvrdí, že počty uprchlíků klesají a má vše pod kontrolou. O rostoucí kriminalitě v některých oblastech se nic nezveřejňuje. Takže varující zprávy, které jsou publikovány mimo jiné v „Daily Mail“, jsou prostě ignorovány německými „kvalitními médií“.

Téměř sedm milionů migrantů je na cestě do Evropy. Dva a půl milionu z nich je již v severní Africe a čeká na převoz do Evropy. Jeden milion je připraven v Libyi. Kromě toho více než tři miliony migrantů jsou stále v Turecku. Turecký prezident Erdogan má migranty jako páku proti EU. V případě, že kritika jeho politiky ze strany Evropské unie neskončí, tak hrozí pochodem migrantů do Evropy.

Podle zpráv, další milion potenciálních migrantů je připraveno v Egyptě. Mnozí odborníci očekávají další velkou vlnu přistěhovalců do Evropy. Počet migrantů na středomořské trasy je již o dvanáct procent vyšší než ve stejném období loňského roku.

Téma migrantských kvót neutuchá, naopak nabírá na síle. Zlobilové jako Češi, Maďaři, Slováci a Poláci se podle bruselských dobrodinců dopouštějí nelidskosti a hrozí jim za odmítnutí kvót mastné pokuty.

Tady pozor! Právě na podzim se v Bruselu údajně zase připravuje „opatření“, které od uprchlíků má ulevit Itálii a Řecku. Téma obrany kultury těch kterých evropských zemí, naší nevyjímaje, dost možná přehluší i postesky, které dnes od exponentů vládní krize každodenně slyšíme, napsal v komentáři pro Prvnizpravy.cz Petr Štrompf.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru