Hillary Clinton

Trump obvinil Clintonovou a její příznivce ze „spojení“ s Ruskem

Prezident Donald Trump v neděli obvinil svoji bývalou soupeřku v prezidentských volbách, Hillary Clintonovou a její stoupence ze „spojení“ s Ruskem.

„Existuje (bývalý šéf volebního štábu Clintonové John Podesta), který, jak jsem pochopil, společně se svým bratrem má společnost v Rusku. Manžel Hillary (bývalý americký prezident Bill Clinton) přednášel projevy v ruštině za peníze, a sama (Hillary) uzavřela s Ruskem dohodu o uranu. Ale nikdo o tom nechce hovořit,“ řekl Trump v rozhovoru s televizní společnosti CBS.

Prezident také uvažoval, „proč Podesta a demokraté nedovolil FBI prozkoumat jejich server“. „Najali si nějakou společnost a někdo řekl dost špatné věci, že se jim do serveru vlámali, ale proč demokraté neumožnil FBI (zkoumat server)? Řekli FBI: Nedovolíme vám to udělat. Proč se tak rozhodli? Proč si kvůli tomu FBI nestěžovala?” kladl otázky Trump.

Americký prezident je pod palbou obviňování již od volební kampaně, že on a jeho spolupracovníci spolupracovali s Ruskem, aby mu pomohlo k vítězství. Ovšem nic z toho se dosud neprokázalo. Stejně tak se neprokázalo, že by se Rusko vloupalo do počítačů Demokratické strany či volebních zařízení. Přesto se o “intervenci” Putina do amerických voleb hovoří jako o hotové, neoddiskutovatelné věci.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru