Víra o „vměšování“ Ruska roste, a to navzdory nedostatku důkazů!

Přední americká média tvrdí, že Rusko zasahovala do voleb v USA, jako o něčem, co je již prokázané, napsal s údivem Consortiumnews.

Avšak přiznávají, že nevědí, zda to tak bylo ve skutečnosti. Podle amerického vydání je tento jev stejně nebezpečný, jako „lži a fabrikace pocházející z hnutí pravicových rasistů“.

Vládní lži jsou ve Spojených státech běžné, aby svedli obyvatelstvo podpoře války, že Španělsko zničilo křižník „Maine“ a Vietnam zahájil palbu na americké lodě, nebo se v Iráku shromažďují zbraně hromadné ničení , či Libye plánovala masakr, ukázalo se, že obvinění byla „nepodložená a neodůvodněná,“ připomněl Consortiumnews. To vše souvisí s myšlenkou, že ruská vláda určila výsledek prezidentských voleb v USA v roce 2016.

Ve zprávách předních amerických médiích je Rusko často obviňováno, že zasáhlo do voleb ve Spojených státech, že se to snažilo dělat, nebo to chtělo udělat. Ale také často přiznávají, že nevědí „zda k tomu došlo“, uvedl autor článku David Swanson.

Stejně tak není stanoveno, co přesně Rusko udělalo. A přesto existuje mnoho článků, které naznačují, jakoby tomu už došlo: „Ruský vliv v prezidentských volbách v roce 2016″ (Yahoo), „Ruské pokusy narušovat volby” (New York Times), „Ruské … rušení v prezidentských volbách v USA v roce 2016″ (ABC), „Ruský vliv na prezidentské volby v roce 2016″ (Intercept), „Mnohostranné vyšetřování, které odhalí plný rozsah ruského volebního směšování” (Time). „Ruský zásah do amerických voleb” (CNN), „Ruský zásah do prezidentských voleb v roce 2016″ (Americká ústavní společnost), „Ruský hacker v amerických volbách” (Business Standard). ”

„Obama vrací úder Rusku za vloupání do voleb,“ říká nám The New York Times, ale co je to „vloupat se do voleb?“ klade otázku Swanson. Zdá se, že podle amerického vydání, se ale definice značně liší. „A co důkaz, že to Rusko udělalo?“.

„Ruský zásah do voleb v USA v roce 2016“ je už posán na Wikipedii jako událost a nikoliv jako podezření nebo teorie, upozorňuje znechuceně komentázor Consortiumnews.

Bývalý ředitel CIA John Brennan hovořil před americkým kongresem, a obvinil Rusko z toho, že se snažilo ovlivnit volby, ale neposkytl žádné důkazy, poznamenává autor.

Přesvědčení, že Rusko pomohlo vyhrát Trumpovi v populaci USA neustále roste. Vše, co obvykle označují za skutečnost, je prý důvěryhodné. Lidé předpokládají, že v určitém okamžiku „někdo stanoví, že to je fakt“.

Obvinění proti Rusku jsou unikátní svým širokým šířením, doplněné tvrzením, jako by se to prostě stalo. Tento jev je, podle Consortiumnews, stejně nebezpečný, jako „jakékoliv lži a fabrikace, které vychází z hnutí pravicových rasistů“ .

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru