Franc Klincevič: Začíná otevřený konflikt se Spojenými státy

S ostrým vyhlásením vystúpil ruský politik Franc Klincevič, prvý miestopredseda Výboru Rady RF pre obranu a bezpečnosť. Klincevič reagoval na včerajší nezákonný útok amerického letectva na skupinu proiránskych vojakov v blízkosti mesta al Tanfa.

Rusko požaduje podľa Klinceviča vysvetlenie od Američanov, tento konflikt možno považovať za začiatok otvoreného vojenského konfliktu s Američanmi. Informáciu priniesol portál rusvesna.

Klincevič potvrdil, že americký útok jednoznačne nebol “chybou”, z americkej strany išlo o cielený a premyslený postup. “Úder nanesený koalíciou v čele s USA je priame vstúpenie proamerickej koalície do otvoreného vojenského konfliktu v Sýrii. Ide o akt agresie, Rusko bude tento problém riešiť v Bezpečnostneju rade OSN,” oznámil ruský politik.

Američania sa snažia zastaviť víťazný postup sýrskych jednotiek a ich spojencov v Sýrii, pretože situácia v Sýrii sa im vymyká spod kontroly. Pentagon tvrdí, že útok bol smerovaný na vojenskú kolónu, ktorá vošla do bezpečnostnej zóny pod kontrolou USA.

Sýrska vláda Američanov o pomoc nežiadala, Američania sa v Sýrii nachádzajú v rozpore s medzinárodným právom.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru