George Soros zavelel: Evropo, postarej se o imigranty

Americký miliardár George Soros sa zúčastnil na bruselskom ekonomickom fóre, kde sa okrem kritiky Maďarska vyjadril k rôznym iným pálčivým témam. Podľa Sorosa sa musí Európa postarať o imigrantov a krajinám, ktoré porušia niektoré podmienky, treba obmedziť eurofondy. Miliardár sa tiež vyjadril k brexitu. Ten podľa neho by nemal nastať a Británia by sa mala vrátiť do Európskej únie.

Podľa Georga Sorosa bude celý proces brexitu trvať až päť rokov, čo je podľa neho “veľmi dlhá doba v politike, zvlášť v revolučných obdobiach ako teraz”. Soros tak naznačil, že Británia by sa mala vrátiť naspäť do Európskej únie, možno aj s prispením jeho obľúbených “majdanov”.

“Teraz sa to zdá byť prakticky nemysliteľné, ale v skutočnosti je to dosiahnuteľné,” povedal Soros, ako uviedol portál Eurozprávy.cz

Americký miliardár tiež vyhlásil, že krajiny, ktoré odmietajú imigrantov či porušujú iné pravidlá EÚ, by mali dostávať nižšie fondy.

Soros sa k tejto téme vyjadril aj v komentári na serveri Project Syndicate, kde napísal, že požaduje väčšiu spoluprácu v Európe s ohľadom na potrebu nakŕmiť, ubytovať a prerozdeľovať prisťahovalcov, ktorí po tisícoch denne prichádzajú do Európy.

“Európa stále nemá komplexnú migračnú politiku. Ak má Európa urobiť významný pokrok v oblasti zmierňovania úteku, musí sa rýchlo zmeniť pozitívnym smerom,” píše americký miliardár, o ktorom je známe, že riadi niektorých politikov.

George Soros sa v Bruseli pustil aj do maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorého obvinil z toho, že vytvára “mafiánsky štát”.

Kontroverzný miliardár Soros je známy svojím presadzovaním bezbrehého liberalizmu, podporou LGBTI, gender ideológie, ovládaním politikov a financovaním prevratov.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru