Putin

V Kremlu slíbili, že přijmou opatření v případě vstupu Ukrajiny do NATO

V Kremlu jsou znepokojeni procesem rozšiřování NATO a přijímají všechna opatření, aby byla obnovena rovnováha sil v oblasti; co se týče snah Kyjeva vstoupit do aliance, je třeba brát v úvahu, že na Ukrajině ještě probíhá občanská válka, řekl novinářům tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

„V Moskvě se tradičně s nedůvěrou a znepokojením dívají na proces rozšiřování NATO směrem k našim hranicím. Domníváme se, že to ohrožuje naši bezpečnost a rovnováhu sil v Eurasijské oblasti.

Je pochopitelné, že ruská strana přijímá veškerá nutná opatření k vyvážení situace a ochraně vlastních zájmů a vlastní bezpečnosti”, řekl Peskov v odpovědi na otázku, jaká je reakce Kremlu na snahu Ukrajiny vstoupit do NATO.

Na otázku o šanci Ukrajiny dostat se do aliance prezidentův tiskový mluvčí uvedl, že „my nemůžeme přijímat podobná rozhodnutí”. „Ale v podstatě je to země, kde stále trvá občanská válka, v ostatním je rozhodnutí na Bruselu a také na těch hlavních městech zemí, z nichž je celkově řízen proces”, uzavřel.

Ve čtvrtek Rada přijala zákon, podle něhož je oficiální vstup země do NATO prioritou její zahraniční politiky.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru