Tato mouka způsobuje nádory na ledvinách a poruchy štítné žlázy

Většina chronických onemocnění a předčasných úmrtí pramení z špatné a nezdravé stravy. Bohužel většina potravin, které jíme na denní bázi, nás pomalu, ale jistě zabíjí, včetně vysoce oblíbené a často konzumované bílé mouky.

Zde je 5 tajemství o bílé mouce, které vás budou šokovat.

#1 Bílá mouka nemá žádné živiny

V průběhu výrobního procesu mouky zmizí ze semínek a klíčků až 75 % vitamínů a minerálních látek. Kromě toho je nenávratně zničeno až 97 % vlákniny. Za celý proces čištění se ztratí 70 % železa, vitamínu B, hořčíku, 50 % vápníku a kompletně vitamín E.

#2 Přidává se bromičnan draselný

Po odstranění živin, kdy je mouka bělena, se obohatí o oxid chloričitý. Poté se použije uhličitan amonný, kamenec a křída, aby byla přitažlivější. V konečné fázi se přidají činidla, která ji zbaví chuti. Nejhorší na tom je, že se přidává Bromičnan draselný, silné oxidační činidlo. Tato chemikálie je považována Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny (IARC) za karcinogen a je zakázána v mnoha zemích.

#3 Bílá mouka je přirozený insekticid

Je to neuvěřitelné, ale jak se zdá, bílá mouka je přírodní insekticid. To znamená, že pokud se hmyz dostane do sáčku z bílé mouky a začne ji jíst, umře. Bílá mouka zabíjí každý hmyz, který se jí snaží konzumovat.

#4 Obsahuje L-Cystein

Jedná se o neesenciální aminokyselinu, která se přidává do pečiva k urychlení průmyslového zpracování. Naleznete ji ve většině sušenek, těstovin, pečivu a těst. Většinou je syntetizována v laboratoři, ale nákladné výrobní postupy obsahují lidské vlasy a kachní peří. Jiné zdroje této aminokyseliny zahrnují kravský roh, ropné produkty a kuřecí peří. Většina L-cesteinu pochází z Číny, země se špatnou historií regulace potravin.

#5 Bílá mouka obsahuje Aloxan

V neposlední řadě bílá mouka obsahuje alloxan, což je látka, která ji umožňuje vypadat čistě a svěže. Bylo vědecky prokázáno, že negativně ovlivňuje slinivku břišní a porušuje beta buňky. Četné studie prokázaly, že účinky alloxanu mohou snižovat hladinu vitamínu E v těle.

(KPa, Alternativnimagazin, Foto: AM)

Přejít nahoru