Beatrix von Storchová: Je třeba zastavit pašování migrantů z Afriky

V rozhovore pre BBC poslankyňa Európskeho parlamentu a členka predsedníctva nemeckej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Beatrix von Storchová vyzvala zastaviť pašovanie afrických migrantov cez Stredozemné more a vrátiť ich tam, odkiaľ prišli.

Beatrix von Storchová, predsedníčka AfD, kritizovala „dobročinné“ nevládne organizácie NGO, ktoré prevážajú afrických migrantov do Talianska, a tvrdila, že je to skôr biznis, ako humanitárna činnosť. Navrhla, aby migrantov, ktorých zachránia neďaleko líbyjských brehov, nedopravovali do Talianska, ale radšej vrátili späť do Líbye. Prízvukovala, že by to bolo logickejšie a jednoduchšie.

“Vrátenie migrantov na líbyjské pobrežie loďami NGO je neporovnateľne menej rizikové ako preprava migrantov cez Stredozemné more do Talianska. „Dobročinné“ organizácie zachraňovali migrantov už iba pár desiatok metrov od líbyjského pobrežia a namiesto toho, aby ich vrátili na breh, „záchrancovia“ ich potom prevážali až do Talianska. A za to, pochopiteľne, inkasovali slušné peniaze,” podčiarkla v rozhovore pre BBC.

“Keby cestu cez Stredozemné more zablokovali, určite by bolo oveľa menej nehôd a obetí. Takzvané „záchranné“ lode nevládnych organizácií (NGO) by radšej mali pomáhať africkým prisťahovalcom na ceste cez Stredozemné more v prípade katastrofy a ľudských tragédií, ale vo všetkých ostatných prípadoch by mali migrantov vrátiť späť na líbyjské pobrežie. Existuje priama súvislosť medzi týmito akciami, mnohými obeťami na mori a politikou Angely Merkelovej,” zdôraznila v závere rozhovoru pre BBC poslankyňa Európskeho parlamentu a predsedníčka nemeckej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Beatrix von Storchová.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru