Obama

V USA obvinili Sorose a Obamu z organizace převratu v Kyjevě

V několika amerických městech byly organizovány akce s mezinárodním Schillerovým institutem, během nichž byly distribuovány letáky pro občany, aby se seznámili s „reálnou situaci na Ukrajině”.

Informují o tom internetové stránky hnutí LaRouche, spojené s institutem.

Akce byla načasována na tříleté výročí Majdanu. Podle aktivistů k převratu na Ukrajině přispěl miliardář George Sorose a zástupci Obamovy administrativy. Označili tvrzení o „lidovém“ povstání v Kyjevě za „mýtus“, a že v skutečnosti šlo o záměr vyvolat barené revoluce zaměřené proti Rusku. a destabilizovat rodící se alianci Ruska, Čína a Indie v rámci Eurasie.

Navíc tvrdí, že současné akce proti prezidentovi Donaldu Trumpovi mohou vést k nové „barevné revoluci”, tentokrát ve Spojených státech. Předně, aby se zabránilo Trumpovi navázat spolupráci s Ruskem.

Akce byla nazvána Den pravdy.

„Hnutí LaRouche hnutí drží den pravdy na Manhattanu, a vyzývá Američany, aby neomlouvali barevné lidi revoluce Sorose a Obamy na Ukrajině v roce 2014″.

Letáky s nadpisem „Stejní lidé, kteří lhali o Ukrajině, lžou o Trumpovi? A ze stejného důvodu?” byly zveřejněny na internetových stránkách hnutí.

Její vůdce, politický aktivista a filozof Lyndon LaRouche svým sympatizantům v úterý řekl, že v důsledku převratu v Kyjevě před třemi lety, který byl podpořen Sorosem a Obamou se dostali k moci „nacisté“.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru