Pokud uvidíte bílé proužky na kuřecím masu, měli byste si rozmyslet, zda ho jíst!

Než začnete kuřecí prsa jíst, nejdříve zkontrolujte tento text a video níže!

Lidé nyní jedí více masa než kdy jindy, protože např. kuřecí steak je oblíbeným zdrojem bílkovin. Nemělo by být tedy překvapením, že chovatelé musí dodávat více masa na trh vysokou rychlostí. A doplácíme na to všichni.

Pokud jste všímaví, všimli jste si, že stále více kuřecích prsou obsahuje tzv. „bílé proužky“. Jedná se o proužky tuku, které se objevují jako důsledek toho, že se obrovské množství drůbeže odchovává v průmyslových velkochovech (až 90 %).

Kuřata jsou krmena antibiotiky a hormony, což vyústí do jejich rychlého růstu, kdy za 2 týdny mají velikost dospělého kuřete. Je to 4x rychleji, protože obyčejné kuře roste 6 měsíců! Jeden experiment zahrnující 285 ptáků zjistil, že 96 % z nich má bílé proužky a dřevnatá prsíčka, což do důsledku znamená tvrdší maso. Kuřecí maso má obsah tuku vetší až o 224%.

Tyto bílé prouzky jsou známkou toho, že kuře trpí svalovou poruchou nazývanou „bílé proužky“. Naznačují, že kuře rostlo rychle a jeho tuková tkáň je vyvinutá nerovnoměrně. Takové maso obsahuje škodlivé tuky a přísady. Nemusí vůbec chutnat tak jak má a je nevhodné i pro naše zdraví.

Jaké je správné proužkování kuřecích prsou

Na následujícímobrázku vidíte 3 různá kuřecí prsa.

A – Kuřecí prsa s normálním stupněn bílého proužkování

B – Kuřecí prsa středním stupněn bílého proužkování

C – Kuřecí prsa s těžkým stupněn bílého proužkování

Jak jste jistě pochopili, prso označené písmenkem A by mělo být vaší volbou.

Pokud si takové maso (označeno B a C) připravíte tak, že si ho jednou uvaříte, nemusíte se obávat žádné otravy. Při časté konzumaci však může dojít k poškození vnitřních orgánů a hormonů nebo k obezitě, onemocnění jater a ledvin.

(KPa, Alternativnimagazin, Foto: AM)

Přejít nahoru