Azylový skandál před volbami! Merkelová se už fakt zbláznila

Vzhledem k situaci před libyjským pobřežím a současným úspěchům v boji proti pašerácké mafii ve Středomoří, kancléřka Angela Merkelová chce nyní uprchlický tábor s libyjskou vládou podle vzoru dohody s Tureckem. To znamená, že žadatelé o azyl se již nebudou muset dostat do nafukovacích člunů, místo toho se mohou snadno dostat do letadla do Německa – skandál, který nikdo nehlásil.

V těchto dnech již bylo nadějné, že aktivity obchodníků a azylové mafie u libyjského pobřeží, která zjevně chce přepravit celou Afriku do Evropy, bude položena. Nevládní organizace, jako jsou Lékaři bez hranic, Sea Watch a další, již byli bržděni, jejich činnost byla blokována. Libyjská pobřežní hlídka také zahájila své vlastní kroky proti porušení své svrchovanosti ve svých teritoriálních vodách.

Místo toho, aby uvítali tento pokrok, kancléřka Merkelová nyní chce – podobně jako v době uzavření balkánské trasy – napadnout boj proti nelegální migraci a zajistit „přesídlení zvláště zranitelných lidí.“ Informace: „přesídlení“ znamená „přesídlení“, což by ve skutečnosti znamenalo všechno. V té době to udělala s dohodou s Tureckem, která dovoluje Erdoganovi, aby uprchlíky poslal do letadla do Německa, pokud vytvoří kontingenty na turecké hranici (zaplacené německými daňovými poplatníky!).

Nyní Merkelová chce uzavřít podobnou dohodu s libyjskou vládou, která se „rozvíjí stejně jako Libye“, jak se vyvíjela s ohledem na Turecko? Takzvaná sjednocená vláda je v současné době u moci, ale země je stále rozdělena a islámské síly a ty, kteří svrhli Muammara al-Kaddáfího, a tak vznikl chaos v zemi. Například armáda Khalifa Haftar, která se osobně podílela na svržení panovníka a dnes je velitelem armády.

Co říká Merkelová o svých plánech? Cituji: „S vytvořením libyjské pobřežní stráže a zastavením nelegální migrace se rozšiřuje naše zodpovědnost i za to, že lidé, kteří jsou vráceni, mají důstojný osud, že jsou vyšetřováni v jednotlivých případech.“ Pobřežní hlídka je vyškolena, aby zabránila nelegální migraci. Zároveň má povinnost přijímat migranty jiným způsobem. Předseda CDU zřejmě nezaznamenává, že tato argumentace má logiku sama o sobě, nebo dokonce je protichůdná. Tyto fráze mají smysl pouze v případě, že se domníváme, že potenciálně každý Afričan má právo na „individuální vyšetření“. Pokud si to opravdu myslíte, pak její další čtyři roky v úřadu zpečetí osud Německa a evropského kontinentu.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru