Uprchlická krize

Hryc: Imigranti a Afriky jsou obrovská nevzdělaná masa

Známy slovenský herec Andy Hryc sa poriadne odviazal a povedal na rovinu, čo si myslí o imigrantoch, ktorí v súčasnosti húfne prichádzajú do Európy. Podľa Hryca sú africkí imigranti neprispôsobivá a nevzdelaná masa, ktorá sa chce mať dobre, ale nič pre to nechce urobiť. Známy herec tiež pripomenul, že naši predkovia bojovali proti islamským nájazdníkom a nakoniec sa im Európu podarilo ubrániť a preto by sme im ju nemali teraz len tak odovzdať.

Andy Hryc sa v rozhovore pre portál Aktuality dotkol viacero tém. Jednou z nich bola aj migrácia. Podľa Hryca by sme sa nemali obávať Ukrajincov, ale imigrantov prichádzajúcich z Afriky: “Nemáme mať prečo strach z Ukrajincov, sú to kresťania ako my. Mám, naopak, obavy z ľudí, ktorí sa hrnú do Európy z Afriky. ”

Hryc následne uviedol, že aj jeho matka bola imigrantka: “Plným právom sa môžem verejne vyjadrovať k téme utečenci, pretože sám som synom utečenkyne. Moja mama bola Poľka, počas druhej svetovej vojny dostala povolávací rozkaz na nútené práce do Nemecka, a tak radšej ušla z Varšavy na Slovensko. Tu stretla môjho otca, bola to krásna žena, nečudo, že ho očarila a ostala s ním. Bolo po vojne, u nás voči cudzincom vtedy vládla averzia.”

Známy herec tvrdí, že jeho matka to mala veľmi ťažké, no dokázala sa prispôsobiť: “Z detstva si spomínam, ako sa na ňu ľudia pozerali cez prsty, lebo mala poľský akcent. Čo všetko musela urobiť, aby splynula, aby si ju nikto ako cudzinku nevšímal! Musela sa prispôsobiť a prispôsobila sa.”

Súčasní imigranti prichádzajúci hlavne z Afriky sa však podľa neho prispôsobiť nevedia a ani nechcú: “Títo Afričania to nedokážu, je to obrovská nevzdelaná masa, ktorá sa chce mať dobre, ale nič pre to nechce, žiaľ, ani nemôže urobiť. Vyzerá to ako začínajúca genocída, ale nás. Alebo ako to nedávno povedal český prezident Zeman – superholokaust. Stáročia sa Európa bránila proti prieniku islamu. Naši predkovia bojovali, krvácali a zomierali, ale náš kontinent ubránili. A my im to len tak odovzdáme?” kladie si otázku Hryc.

Tento známy herec je podľa vlastných slov v prípade núdze schopný zobrať do ruky aj zbraň: “Mám doma niekoľko strelných zbraní, a keď bude treba, kúpim si aj kalašnikov. Na mne až tak nezáleží, už mám svoj vek, ale mám troch krásnych vnukov.”

Na otázku či mu nie je ľúto ľudí utekajúcich pred vojnou odpovedal kladne no podľa Hryca drvivá väčšina prichádzajúcich do Európy nie sú vojnoví utečenci, ale ekonomickí imigranti z Afriky.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru