To je sešup: Téměř 60% Francouzů je s Macronem nespokojeno!

Většina Francouzů je zklamána z práce Emmanuela Macrona coby prezidenta, uvedla RT s odkazem na agenturu Reuters.

Podle průzkumu Ifop je 57% voličů nespokojeno s francouzským prezidentem, což je o 14% více než minulý měsíc. Důvodem tak výrazného poklesu popularity byly neúspěšné projevy v debatách o reformě práce a o konfrontaci s armádou.

Jak poznamenala agentura, hodnocení popularity francouzského prezidenta se silně propadlo během pouhých čtyř měsíců, které uplynuly od jeho zdrcujícího volebního vítězství.

Průzkum ukázal, že 57% voličů není s Maconem spokojeno, což je o 14% více než v červenci. V současné době pouze 40% Francouzů schvaluje práci prezidenta Páté republiky.

Od voleb Emmanuel Macron zaznamenal několik neúspěchů, včetně tvrdých debat v parlamentu o reformě práce, jakož i při konfrontaci s armádou. Kromě toho Macron snížil finanční pomoc Francouzům při poskytování bytů, připomíná agentura Reuters.

Podle průzkumu se úroveň popularity Macrona snížila více než za stejné období předchozího francouzský prezident Françoise Hollandeho. Francouzi jsou navíc zklamáni předsedou vlády Edouardem Philippem: jen 47% Francouzů je s jeho prací spokojeno, což je o 9% méně než minulý měsíc.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru