Uprchlíci

Severoafričané v německém Wilnsdorfu přepadli sedmnáctiletou

Ve městě Wilnsdorf byla v sobotu večer 17letá mladá žena sexuálně obtěžována skupinou mladých mužů.

Případ se stal kolem dvaadvacáté hodiny v ulici Hagener Strasse směrem do centra Wilnsdorfu před obchodem s optikou.

Mladá žena byla najednou obklíčena skupinou asi deseti mužů, kteří tam postávali na autobusové zastávce, poté co byla sexuálně napadena, začala sedmnáctiletá dívka hlasitě volat o pomoc a také kopat kolem sebe, muži ji pustili, uprchli směrem k Volksbank a pravděpodobně nastoupili do autobusu směrem na Siegen.

Podezřelí jsou popsáni napadenou jako muži ze severní Afriky ve věku kolem 18 – 20 let, mající na sobě tmavé oblečení.

Kriminální komisařství v Siegenu nyní vyšetřuje tento případ sexuálního napadení a hledá podezřelé. Vyšetřovatelé žádají případné svědky, kteří viděli útok na mladou ženu v ulici Hagener Strasse, aby se ohlásili na policii. Totéž platí pro případné cestující v uvedeném autobusu.

Dolnorakouské městečko Tulln odmítlo další přijímání žadatelů o azyl poté, co se v úterý objevila informace o znásilnění 15 letého děvčete.

„Pachatelé by měli být uprchlíci, což bylo z počátku případu popíráno,“ uvedl starosta Tullnu a dodal, že „o ty uprchlíky co už jsou v Tullnu se budeme samozřejmě nadále starat v rámci platných předpisů a zákonů.“

„Pro mě je ale nulová tolerance pro delikventní žadatele o azyl, kteří zneužívají zákony pohostinnosti. S ohledem na to, co tito zločinci udělali s dívkou, musí být tvrdě podle zákona potrestáni,“ zdůraznil starosta Peter Eisenschenk.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru