Uprchlíci

Většina Němců je proti migrační politice Merkelové

Německá agentura INSA provedla ve dnech od 10. do 14. července 2017 průzkum veřejného mínění, kterého se zúčastnilo 2.556 respondentů z celého Německa.

Místopředsedkyně frakce Evropského parlamentu Evropa svobody a přímé demokracie Beatrix von Storch (AfD) uvedla, že průzkum s velmi jasným závěrem, že pouze 7 procent respondentů podporuje evropskou politiku otevřených hranic s neomezenou migrací, jasně ukázal nárůst kritiky politiky otevřených hranic.

Výsledkem průzkumu je jasné odmítnutí politiky posledních let s nekontrolovanými migračními toky. Celkem 85 procent respondentů chce chránit evropské hranice a řídit migraci. 19 procent respondentů se domnívá, že vnější hranice EU mají být uzavřeny po vzoru Austrálie žadatelům o azyl, s tím že azylové řízení by mělo být prováděno mimo území EU, tzv. australský model.

Politika otevřených hranic je jednoznačně odmítnuta. Je důležité, že mnoho lidí chce, aby se zabránilo odmítnutí žadatelů o azyl až na území EU. Žadatelé o azyl jsou nyní tolerováni na území EU a po celá léta je jim zaručena nezbytná životní úroveň podle zákonů té země, kde žádají o azyl..

Pouze úplná implementace australského modelu může zabránit příchodu do Evropy migrantům, kteří nemají naději na získání azylu a nebudou tak cestovat přes Středozemní moře. Je dobře, že Itálie konečně učinila kroky a uvažuje o použití námořnictva v pobřežních vodách Libye proti nelegální migraci.

Nucená migrace

Již třetím rokem nás Evropská komise, mainstreamová média, nestátní neziskové organizace a George Soros vydírají dojemnými příběhy o uprchlících ze zemí rozvrácených válkou. Pokud šlo o Sýrii, věřili jsme tomu, jisté pochybnosti vyvstaly, když se migrační vlna z Řecka a Balkánu přesunula do Libye a Itálie. Na některých webech, označovaných za konspirační, se začalo naplno mluvit o gigantickém obchodu s lidmi organizovaném africkými pašeráky, italskou mafií a s ní spolupracujícími nestátními neziskovými organizacemi. Píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Jaroslav Bašta.

V tomto týdnu to potvrdil Dětský fond organizace spojených národů (UNICEF), který svým šetřením zjistil, že značná část tzv. dětských uprchlíků do Evropy nikdy nechtěla a byla k cestě přes moře donucena násilím.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru