S kým bojuje americká armáda v Sýrii? Rusko čeká od USA vysvětlení!

Rusko dosud neobdrželo odpověď na otázku, s kým a proti komu bojují v Sýrii americké speciální síly, sdělil zástupce ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.
„Obracím vaši pozornost na to, že na fotografiích opěrných bodů IS, obsazených speciálními jednotkami americké armády, nejsou žádné stopy po střetech, žádné krátery od úderů dělostřelectva nebo letecké munice a navíc, jak vidíte, není zde elementární ochrana, a zvláště obrana,“ uvedl.

Konašenkov poznamenal, že s ohledem na dva roky bojových zkušeností získaných ruskými vojenskými silami pro zvláštní operace v týlu teroristů „Islámského státu“, „to vše vyvolává otázky: s kým a proti komu bojují americké speciální síly v Sýrii“.

 
„K této otázce jsme nedostali jsme žádné jasné vysvětlení,” dodal mluvčí ruského ministerstva obrany.

Krátce před tímto prohlášením ruské ministerstvo obrany obvinilo Spojené státy, že spolupracuje s teroristy „Islámského státu“, neboť americké speciální síly zajišťují bezproblémový průchod bojovníkům „Syrských demokratických sil“ (SDS) přes území kontrolovaných teroristy IS.

Jedná se především o oblasti provincie Deir az Zour, kde došlo k ostřelování syrské armády včetně ruských speciálních sil jednotkami SDS, které jsou podporovány Američany.

Přejít nahoru