Mistopředseda SPO: Brusel místo řešení problémů s uprchlickou krizí, se řeší jak velké mají být žárovky!

“Z naší země ročně odplyne až 380 miliard korun zisku po zdanění právnických osob ze zahraničními  vlastníky a v řetězcích je levnější ovoce dovezené ze Španělska než to, které se urodí v jihomoravských sadech,” upozorňuje místopředseda SPO Marian Keremidský.
Cítátem z tisku  „Pomalí nemají právo zdržovat ty rychlé,“  francouzského prezidenta Macrona z jeho  projevu na Sorbonně začal svůj komentář na stranickém webu  statutární místopředseda Strany Práv Občanů Marian Keremidský, který nazval …  Je čas říct Evropské unii: “pá, pá“!!!   Český politik upozornil, že francouzský prezident kritizoval dosavadní přístup evropských politiků, kteří podle něj umožnili, aby lidé Evropskou unii vnímali jako bezmocnou byrokracii.

“Podle jeho představ  by například Evropská komise měla mít pouze patnáct členů. To znamená pouze staré země EU. Poslance Evropského parlamentu by si pak měli voliči vybírat i z mezinárodních kandidátů, kterými by se obsazovala polovina všech poslaneckých křesel.  Vše tedy směřuje jen a pouze k potlačení významu nových zemí EU, tedy i České republiky,” konstatuje  Keremidský.

“V současnosti Evropské unii podle Macrona chybí „kultura spolupráce“. „Dopustili jsme, aby se uchytila myšlenka, že za všechno může Brusel“.  Ano, v tom má Macron pravdu. Brusel může za to, že Česká republika  se po vstupu do EU díky nespravedlivým zemědělským dotacím, stala zemí druhého řádu, kde se prodávají kvalitativně horší potraviny.  Brusel může také za to, že místo řešení problémů s uprchlickou krizí, se řeší vyhlášky typu, jak velké mají být žárovky, či jak se má jmenovat rum. Brusel je neschopný bránit pronikání radikálního islámu do Evropy a tak již téměř všechny staré země EU měly co do ničení s nějakým tragickým teroristickým útokem islamistů,” upozorňuje jihomoravský regionální politik.

“Ve chvíli, kdy z naší země ročně odplyne až 380 miliard korun zisku po zdanění právnických osob ze zahraničními  vlastníky a v řetězcích je například levnější ovoce dovezené ze Španělska než to, které se urodí v jihomoravských sadech, je zcela jasné, že řada obyvatel nových zemí EU nevidí v budoucnosti unie žádnou šťastnou vizi,” bouří Marian Keremidský.
“Místo toho, aby se politici starých zemí EU zamysleli a hledali nová východiska ve spolupráci Evropy a to především s novými zeměmi EU, tak vyhrožují a podstatě říkají, že EU pojede „ve dvou kolejích“. Stejný vlak ale nemůže jet po dvou kolejích, pokud ano, není pak stejný. I z tohoto důvodu, je myslím čas, říci Evropské unii slušně a referendem: „pá, pá!!! ” uzavřel svůj komentář Marian Keremidský, statutární místopředseda Strany Práv Občanů.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru