Klaus

Klaus: Můžeme otevřeně hovořit o válce v Evropě!

Bývalý český prezident Václav Klaus vyriekol mrazivé slová na svojom webe. Podľa neho môžeme bez preháňania hovoriť o vojne v Európe: na jednej strane stojí sloboda, demokracia a tradičná rodina, na druhej politická korektnosť, multikulturalizmus a Angela Merkelová.

Český exprezident Václav Klaus bol pozvaný na predvolebnú akciu Alternatívy pre Nemecko (AfD) v nemeckom meste Hofheim neďaleko Frankfurtu nad Mohanom. Na svojej stránke napísal: „Bojové skupiny, ktoré stoja na obidvoch stranách, sú nám všetkým dobre známe. Na jednej strane, a to je moja strana, stojí sloboda, demokracia, tradičná rodina a bežne v dejinách osvedčené ľudské chovanie, suverenita európskych národných štátov, patriotizmus, zahraničné cesty a pobyty namiesto migrácie.“

„Na druhej strane je politická korektnosť, multikulturalizmus, humanitárnosť, feminizmus, rodová rovnosť a agresia homosexualizmu, masová migrácia, Merkelová, Schulz a Juncker, nevoliteľné a spontánne zjednotenie, centralizácia, harmonizácia a štandardizácia Európy, kontinentalizmus a kultúrny marxizmus Frankfurtskej školy. Táto stránka je arogantná, agresívna a monologická. Nanešťastie, má hlasnejšie rúrky a silnejšie delostrelectvo,“ pokračuje Klaus.

Český exprezident ďalej varoval pred masovou migráciou, ktorá podľa neho „ohrozuje európsku civilizáciu a kultúru“. Klaus ďalej vyzval k jednote stranu Alternatíva pre Nemecko, ktorú dlhodobo trápia vnútorné spory. Podľa exprezidenta len vďaka jednote dokáže odolať rastúcemu tlaku nemeckého politického establishmentu.

AfD sa v minuloročných preferenciách dostala až na 14 percent, súčasne sa pohybuje okolo ôsmich až deviatich percent. Aj tak by sa ale v septembrových voľbách mala s prehľadom dostať do Spolkového snemu, informuje český portál idnes.cz

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru