Lavrov

Francouzský ministr zahraničí slíbil, že přidá koření do schůzek s Lavrovem

Hlava francouzského MZV Jean-Yves Le Drian se přiznal, že se mu zamlouvá ustálený rytmus jednání se Sergejem Lavrovem: hlavy MZV se setkávají jednou do měsíce. Slíbil, že „přidá koření do vydatného jídelníčku“ z mezinárodních otázek.

Ministr zahraničí Francie Jean-Yves Le Drian přicestoval v pátek do Moskvy na jednání se svým ruským protějškem. Očekávají, že se na schůzce bude mluvit o širokém spektru témat: situace v Sýrii, Libyi, KLDR a na východě Ukrajiny, a také řada dvoustranných otázek.

„Mám velké potěšení z další návštěvy Moskvy. Je to skutečně naše třetí schůzka, počínaje novým mandátem našeho nového prezidenta a mým nástupem na post ministra zahraničí. Setkáváme se jednou měsíčně. Nevím, jestli zachováme tenhle rytmus v budoucnu, ale mně se zamlouvá,” tím zahájil Le Drian svá jednání s Lavrovem.

Připomněl, že se schůzka koná doslova několik dní před řádným zasedáním Valného shromáždění OSN, proto je velmi užitečné, že se jednání konají právě teď.

„Co se týče mezinárodních otázek, máme dost vydatný jídelníček: Sýrie, Irák, Libye, (Severní) Korea, Ukrajina. Přidáme ale do něj koření, aby to líp chutnalo,” dodal francouzský ministr, čímž vzbudil úsměvy přítomných.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru