V Kongresu se dozvěděli, jak prý může KLDR zničit populaci USA!

Jeden elektromagnetický puls vyvolaný jaderným výbuchem může mít za následek smrt 90 procent obyvatel USA, uvedl portál Business Insider s odkazem na zprávu americkému Kongresu.

Jak bylo poznamenáno, atomová bomba vytváří elektromagnetický impuls (EMP), který blokuje elektroniku. Silný jaderný výbuch nad atmosférou nad Spojenými státy může zkratovat elekrické systémy celého kontinentu a vést k pádu letadel.

„Severní Korea nepotřebuje mezikontinentální balistické rakety, aby představovala hrozbu. Severní Korea by mohla využít své rakety-nosiče nad jižní polární oblast pro dopravu jaderných zbraní a nechat je explodovat nad celými Spojenými státy. To povede k vysokofrekvenčnímu elektromagnetickému impulzu. V důsledku toho se napájecí síť vypne na dobu neurčitou dobu, která v průběhu roku povede k úmrtí až 90 procent americké populace,“ píše se ve zprávě.

Ale Business Insider toto hysterické nadšení ze strašáku ihned zarazil. Jak publikace poukázala, myšlenka, že Severní Korea může použít elektromagnetický puls, je směšná. Technické informační centrum Pentagonu uzavřelo v roce 2008, že elektromagnetický puls „ani nemůže zastavit automobil než třikrát z 37 pokusů“.

Navíc k vytvoření silného elektromagnetického impulsu je nutno více než jeden jaderný výbuch. A protože účinky elektromagnetických polí jsou nepředvídatelné, je pro Severní Koreu nepravděpodobné, že by riskovala a spíše by udeřila na některé americké město. Jaderný výbuch ve vesmíru by zničil i ruské, čínské a japonské družice. A celý svět by se proti této zemi postavil. Americké jaderné síly by EMP nezastavil a okamžitě poté, co by detekovaly výbuch nad USA, tak by zaútočily a KLDR by zmizela.

Konfrontace Pchjongjangu a Washingtonu zesílila po amerických vojenských cvičeních v Jižní Koreji a simulovala úder na Severní Koreji v případě války. Severní Korea se obává americké hrozby a zvyšuje své jaderné a raketové schopnosti.

Předtím Rusko a Čína nabídly Severní Koreji moratorium na jaderné testy a raketové starty a Jižní Koreji a Spojeným státům, aby se zdržely provádění cvičení v regionu ke stabilizaci situace na poloostrově, ale Washingtonem byla tato iniciativa ignorována.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru